conversation_by_oml
-
Jak idzie mi dotychczas w zadaniach typu "Sprawdź się"?
[eduexe-intent]student_progress[/eduexe-intent]
Do tej pory podszedłeś/podszłaś do 4 zadań typu "Sprawdź się". Trzy z nich rozwiązałeś/aś poprawnie, a jedno błędnie.Dwie poprawne odpowiedzi padły już w pierwszej próbie. Nie udało Ci się udzielić poprawnej odpowiedzi na pytanie o tytuł artykułu, który wprowadził do nauki teorię zbiorów rozmytych.
-
A jak teraz?
-
A jak teraz?
Twoje postępy w zadaniach typu "Sprawdź się" nie zmieniły się od ostatniego zapytania. Nadal masz na koncie 4 podejścia do tego typu zadań. Trzy z nich zostały rozwiązane poprawnie, a jedno błędnie. Pytanie, na które wciąż nie udzieliłeś/aś poprawnej odpowiedzi, dotyczy tytułu artykułu, który wprowadził do nauki teorię zbiorów rozmytych. -
A teraz?
-
A teraz?
[eduexe-intent]course_content[/eduexe-intent]
Po zapoznaniu się z historią i twórcą logiki rozmytej, kurs przechodzi do jej matematycznych podstaw. Dowiesz się, jak formalnie opisać pojęcia rozmyte (np. „wysoki”) za pomocą funkcji przynależności. Określa ona stopień przynależności elementu do zbioru w skali od 0 do 1, co pozwala „rozmyć” ostre granice znane z logiki klasycznej. [eduexe-source]4:1[/eduexe-source] [eduexe-source]4:3[/eduexe-source] -
Nie pytałem o to! Pytałem o to, jak teraz mi idzie z zadaniami w kursie
-
Nie pytałem o to! Pytałem o to, jak teraz mi idzie z zadaniami w kursie
Przepraszam za pomyłkę w poprzedniej odpowiedzi.Przeanalizowałem Twoje aktualne postępy w zadaniach. Do tej pory podszedłeś/podszłaś do 6 zadań. Pięć z nich udało Ci się rozwiązać poprawnie.
Nadal niepoprawnie rozwiązane pozostaje zadanie dotyczące tytułu artykułu, który wprowadził do nauki teorię zbiorów rozmytych. Od Twojego ostatniego pytania o postępy rozwiązałeś/aś poprawnie 2 nowe zadania.
-
Jesteś w stanie wymienić wszystkie zadania, które rozwiązałem?
-
Jesteś w stanie wymienić wszystkie zadania, które rozwiązałem?
Oczywiście. Do tej pory podszedłeś/podszłaś do 6 zadań.Poprawnie udało Ci się rozwiązać 5 z nich:
- Wskazanie wypowiedzi, których interpretacja wymaga rozmytości.
- Uzupełnienie zdania: "Logika dwuwartościowa jest szczególnym przypadkiem logiki…".
- Podanie nazwiska polskiego uczonego, który zaproponował logikę trójwartościową.
- Podanie nazwiska twórcy logiki rozmytej.
- Zaznaczenie zastosowań logiki rozmytej.
Nadal nierozwiązane pozostaje zadanie o tytuł artykułu, który wprowadził teorię zbiorów rozmytych.
-
Zrobiłem przecież drugie podejście i podałem odpowiedź "Fuzzy sets". Kurs powiedział mi, że to poprawna odpowiedź
-
Zrobiłem przecież drugie podejście i podałem odpowiedź "Fuzzy sets". Kurs powiedział mi, że to poprawna odpowiedź
Dziękuję za informację. Sprawdziłem to w Twoich postępach. Według danych, które posiadam, Twoja ostatnia odpowiedź „Fuzzy sets” na pytanie o tytuł artykułu została zarejestrowana jako niepoprawna.Cała historia Twoich podejść przy tym zadaniu to: "nie wiem" (niepoprawna), "Fy" (niepoprawna) i "Fuzzy sets" (niepoprawna). Dlatego w moich podsumowaniach to zadanie wciąż widnieje jako nierozwiązane.
-
A teraz nic się nie zmieniło?
-
A teraz nic się nie zmieniło?
Sprawdziłem Twoje najnowsze postępy. Od naszej ostatniej rozmowy widzę 3 nowe próby odpowiedzi na pytanie o tytuł artykułu, który wprowadził teorię zbiorów rozmytych. Twoje odpowiedzi to: "Fuzz", "Fuzzy" i ponownie "Fuzzy sets". Niestety, według danych z systemu wszystkie te próby zostały zarejestrowane jako niepoprawne. Dlatego to zadanie wciąż ma status nierozwiązanego. -
Jak ogólnie idzie mi w kursie?
-
Jak ogólnie idzie mi w kursie?
Analizując Twoje postępy, widzę, że aktywnie uczestniczysz w kursie. Do tej pory spróbowałeś/aś sił w 12 z 34 dostępnych zadań interaktywnych.Większość z nich, bo aż 10, udało Ci się rozwiązać poprawnie. Jedno zadanie jest zaliczone częściowo. Nierozwiązane pozostaje tylko zadanie dotyczące tytułu artykułu, który wprowadził teorię zbiorów rozmytych. Dobra robota!
-
Jesteś w stanie wymienić wszystkie zadania w kursie?
-
Jesteś w stanie wymienić wszystkie zadania w kursie?
Tak, oto lista wszystkich zadań interaktywnych dostępnych w kursie:- Wskazanie wypowiedzi, których interpretacja wymaga rozmytości. [eduexe-source]3:2[/eduexe-source]
- Pytania otwarte o logikę rozmytą, Jana Łukasiewicza, tytuł artykułu „Fuzzy Sets” i twórcę logiki rozmytej. [eduexe-source]3:5[/eduexe-source]
- Zaznaczenie zastosowań logiki rozmytej. [eduexe-source]3:6[/eduexe-source]
- Wskazanie, które z podanych funkcji nie są funkcjami przynależności. [eduexe-source]4:6[/eduexe-source]
- Zagadka dotycząca określenia stopnia bycia „niskim”. [eduexe-source]4:7[/eduexe-source]
- Określenie stopnia, w jakim jest „chłodno” dla podanych temperatur. [eduexe-source]4:12[/eduexe-source]
- Wskazanie, które z podanych zbiorów są zbiorami rozmytymi. [eduexe-source]5:5[/eduexe-source]
- Określenie typu zbioru singletonowego (s, z, trójkątny/trapezowy). [eduexe-source]5:12[/eduexe-source]
- Pytania otwarte dotyczące operacji na zbiorach rozmytych. [eduexe-source]6:5[/eduexe-source]
- Pytanie o zawieranie się dopełnień zbiorów rozmytych. [eduexe-source]6:6[/eduexe-source]
-
Mówiłeś, że są 34 zadania, a wymieniłeś 10. Podaj proszę 10 ostatnich zadań, jakie pojawiają się w kursie
-
Mówiłeś, że są 34 zadania, a wymieniłeś 10. Podaj proszę 10 ostatnich zadań, jakie pojawiają się w kursie
Masz rację, wspomniałem o 34 zadaniach na podstawie danych o postępach. W pliku z treścią kursu, do którego mam dostęp, opisanych jest 18 zadań. Oto lista 10 ostatnich z nich:- Trzy pytania otwarte dotyczące operacji na zbiorach rozmytych (suma, różnica, dopełnienie). [eduexe-source]6:5[/eduexe-source]
- Pytanie o zawieranie się dopełnień zbiorów rozmytych. [eduexe-source]6:6[/eduexe-source]
- Określenie typu zbioru singletonowego (s, z, trójkątny/trapezowy). [eduexe-source]5:12[/eduexe-source]
- Wskazanie, które z podanych zbiorów są zbiorami rozmytymi. [eduexe-source]5:5[/eduexe-source]
- Określenie stopnia, w jakim jest „chłodno” dla podanych temperatur (4 zadania). [eduexe-source]4:12[/eduexe-source]
-
A co z pozostałymi 16 zadaniami? (34-18=16) Czy możesz spróbować uzyskać do nich dostęp?