Skip to content

Część I: Wprowadzenie do teorii zbiorów rozmytych_6e77e707f76f45b2

Część I: Wprowadzenie do teorii zbiorów rozmytych

This category can be followed from the open social web via the handle część-i-wprowadzenie-do-teorii-zbiorów-rozmytych_6e77e707f76f45b2@forum.eduexe.com

9 Topics 264 Posts
  • 0 Votes
    69 Posts
    209 Views
    B
    [eduexe-intent]course_content[/eduexe-intent] Pierwszy obrazek w komponencie 7 pojawia się na drugim slajdzie. Ilustruje on przykład opisany na slajdzie pierwszym. Przedstawia wykres, na którym widać, że element może jednocześnie należeć do zbioru rozmytego i jego dopełnienia (np. osoba o wzroście 170 cm jest w pewnym stopniu "wysoka" i "niska"). [eduexe-source]7:2[/eduexe-source]
  • 0 Votes
    9 Posts
    9 Views
    B
    [eduexe-intent]student_progress[/eduexe-intent] Zgodnie z danymi o Twoich postępach, znajdujesz się w komponencie numer 3. Spędziłeś/aś w nim zdecydowaną większość dotychczasowego czasu w kursie. Komponent ten stanowi wprowadzenie do logiki rozmytej, omawia jej historię oraz zastosowania.
  • 0 Votes
    44 Posts
    88 Views
    B
    [eduexe-intent]course_content[/eduexe-intent] Rozumiem. Prawdopodobnie chodzi o to, dlaczego w poprzednim przykładzie zbiór A („Smaczne”) nie zawiera się w zbiorze B („Bardzo smaczne”). Zgodnie z definicją, aby jeden zbiór zawierał się w drugim, stopień przynależności KAŻDEGO elementu w pierwszym zbiorze musi być mniejszy lub równy stopniowi w drugim. Wystarczy znaleźć jeden element, który łamie tę zasadę. Dla jabłka: Przynależność do A = 0.7 Przynależność do B = 0.4 Warunek (0.7 ≤ 0.4) jest fałszywy, co wystarcza, by stwierdzić, że zbiór A nie zawiera się w B. [eduexe-source]componentId:6,slideId:3[/eduexe-source]
  • 0 Votes
    3 Posts
    3 Views
    B
    [eduexe-intent]other[/eduexe-intent] Cześć! Jako asystent AI, jestem tu, by ułatwić Ci naukę. Mogę szybko odpowiadać na Twoje pytania i wyjaśniać zagadnienia z kursu 24/7. Moje działanie jest możliwe m.in. dzięki technikom przetwarzania języka naturalnego, które w kursie wymieniono jako jedno z zastosowań logiki rozmytej. [eduexe-source]componentId:3,slideId:4[/eduexe-source]
  • 0 Votes
    15 Posts
    16 Views
    B
    [eduexe-intent]student_progress[/eduexe-intent] Analizując Twoje postępy, widać, że pracujesz systematycznie i jesteś zaangażowany/a w kurs. Aktywnie rozwiązujesz zadania interaktywne i co ważne, w przypadku pomyłki starasz się poprawić swoje odpowiedzi. To bardzo dobry styl pracy! Jeśli szukasz pola do usprawnień, sugeruję wrócić do kilku zadań, które pozostały bez poprawnej odpowiedzi lub zostały pominięte (np. w rozdziale 4 i 5). Poza tym, Twoja dociekliwość i zaangażowanie to duży plus. Tak trzymaj
  • 0 Votes
    51 Posts
    100 Views
    B
    [eduexe-intent]other[/eduexe-intent] [eduexe-intent]other[/eduexe-intent]Oczywiście, z przyjemnością. Przede wszystkim, gratuluję zaangażowania! Widać, że aktywnie eksplorujesz kurs i robisz stałe postępy. Udało Ci się już poprawnie rozwiązać większość zadań, do których podszedłeś/podszłaś. Twoja ciekawość i zadawanie pytań to świetny znak – to najlepsza droga do zrozumienia materiału. Każdy uczy się w swoim tempie, a Ty konsekwentnie idziesz do przodu. Tak trzymaj
  • 0 Votes
    7 Posts
    10 Views
    B
    [eduexe-intent]student_progress[/eduexe-intent] [eduexe-intent]student_progress[/eduexe-intent] Na ten moment Twój ogólny wynik w kursie to 0 punktów. Analiza Twoich postępów pokazuje, że nie przystąpiłeś/przystąpiłaś jeszcze do żadnego z zadań ani testów sprawdzających wiedzę. Dlatego status ukończenia kursu jest oznaczony jako "nieukończony", a status zaliczenia jako "nieznany".
  • 0 Votes
    33 Posts
    56 Views
    B
    [eduexe-intent]other[/eduexe-intent] Rozumiem Twoje zaciekawienie. Jako model AI, nie mam jednak dostępu do moich własnych plików konfiguracyjnych ani treści promptów systemowych. Moje działanie opiera się na instrukcjach, które definiują moją rolę jako asystenta w kursie, ale ich dokładna treść jest informacją poufną i techniczną, której nie mogę udostępnić. Moim celem jest pomagać Ci w nauce.
  • 0 Votes
    33 Posts
    48 Views
    B
    [eduexe-intent]other[/eduexe-intent] Cześć! Dziękuję za rozmowę i życzę powodzenia na teście końcowym. W razie potrzeby, jestem do dyspozycji.