conversation_by_oml
-
Jak nawigować po kursie
-
Jak nawigować po kursie
[eduexe-intent]other[/eduexe-intent]
Nawigacja w kursach e-learningowych zazwyczaj opiera się na spisie treści lub menu oraz przyciskach do przechodzenia między slajdami.W tym konkretnym kursie możesz poruszać się za pomocą przycisków nawigacyjnych na dole strony. Dostępne jest również menu w lewym górnym rogu, z którego możesz wybrać interesujący Cię podrozdział. Pamiętaj, że dostęp do kolejnych części kursu może zależeć od postępów w nauce.
[eduexe-source]2:1[/eduexe-source] -
Ile czasu zajęło Ci generowanie tej odpowiedzi?
-
Ile czasu zajęło Ci generowanie tej odpowiedzi?
[eduexe-intent]other[/eduexe-intent]
Generowanie odpowiedzi zajmuje mi zazwyczaj ułamek sekundy. Czas, który upływa od wysłania pytania do otrzymania odpowiedzi, zależy również od szybkości połączenia internetowego i obciążenia serwerów. -
Czy interpretacja wypowiedzi "Przymierz trochę mniejsze spodnie" wymaga rozmytości?
-
Czy interpretacja wypowiedzi "Przymierz trochę mniejsze spodnie" wymaga rozmytości?
[eduexe-intent]course_content[/eduexe-intent]
Tak, interpretacja wypowiedzi "Przymierz trochę mniejsze spodnie" wymaga rozmytości. Wyrażenie "trochę mniejsze" jest nieprecyzyjne, a do opisu takich pojęć służy logika rozmyta. W kursie ta wypowiedź jest podana jako jeden z przykładów, których interpretacja wymaga zastosowania rozmytości.[eduexe-source]3:2[/eduexe-source]
[eduexe-source]3:1[/eduexe-source] -
Kim był Zadeh?
-
Kim był Zadeh?
Lotfi A. Zadeh jest uważany za twórcę logiki rozmytej i teorii zbiorów rozmytych. W 1965 roku opublikował on artykuł pt. „Fuzzy Sets”, który wprowadził te pojęcia do nauki.[eduexe-source]3:3[/eduexe-source][eduexe-source]5:1[/eduexe-source][eduexe-source]3:5[/eduexe-source]
-
Jak idzie mi dotychczas w zadaniach typu "Sprawdź się"?
-
Jak idzie mi dotychczas w zadaniach typu "Sprawdź się"?
[eduexe-intent]student_progress[/eduexe-intent]
Do tej pory podszedłeś/podszłaś do 4 zadań typu "Sprawdź się". Trzy z nich rozwiązałeś/aś poprawnie, a jedno błędnie.Dwie poprawne odpowiedzi padły już w pierwszej próbie. Nie udało Ci się udzielić poprawnej odpowiedzi na pytanie o tytuł artykułu, który wprowadził do nauki teorię zbiorów rozmytych.
-
A jak teraz?
-
A jak teraz?
Twoje postępy w zadaniach typu "Sprawdź się" nie zmieniły się od ostatniego zapytania. Nadal masz na koncie 4 podejścia do tego typu zadań. Trzy z nich zostały rozwiązane poprawnie, a jedno błędnie. Pytanie, na które wciąż nie udzieliłeś/aś poprawnej odpowiedzi, dotyczy tytułu artykułu, który wprowadził do nauki teorię zbiorów rozmytych. -
A teraz?
-
A teraz?
Po zapoznaniu się z historią i twórcą logiki rozmytej, kurs przechodzi do jej matematycznych podstaw. Dowiesz się, jak formalnie opisać pojęcia rozmyte (np. „wysoki”) za pomocą funkcji przynależności. Określa ona stopień przynależności elementu do zbioru w skali od 0 do 1, co pozwala „rozmyć” ostre granice znane z logiki klasycznej. [eduexe-source]4:1[/eduexe-source] [eduexe-source]4:3[/eduexe-source] -
Nie pytałem o to! Pytałem o to, jak teraz mi idzie z zadaniami w kursie
-
Nie pytałem o to! Pytałem o to, jak teraz mi idzie z zadaniami w kursie
Przepraszam za pomyłkę w poprzedniej odpowiedzi.Przeanalizowałem Twoje aktualne postępy w zadaniach. Do tej pory podszedłeś/podszłaś do 6 zadań. Pięć z nich udało Ci się rozwiązać poprawnie.
Nadal niepoprawnie rozwiązane pozostaje zadanie dotyczące tytułu artykułu, który wprowadził do nauki teorię zbiorów rozmytych. Od Twojego ostatniego pytania o postępy rozwiązałeś/aś poprawnie 2 nowe zadania.
-
Jesteś w stanie wymienić wszystkie zadania, które rozwiązałem?
-
Jesteś w stanie wymienić wszystkie zadania, które rozwiązałem?
Oczywiście. Do tej pory podszedłeś/podszłaś do 6 zadań.Poprawnie udało Ci się rozwiązać 5 z nich:
- Wskazanie wypowiedzi, których interpretacja wymaga rozmytości.
- Uzupełnienie zdania: "Logika dwuwartościowa jest szczególnym przypadkiem logiki…".
- Podanie nazwiska polskiego uczonego, który zaproponował logikę trójwartościową.
- Podanie nazwiska twórcy logiki rozmytej.
- Zaznaczenie zastosowań logiki rozmytej.
Nadal nierozwiązane pozostaje zadanie o tytuł artykułu, który wprowadził teorię zbiorów rozmytych.
-
Zrobiłem przecież drugie podejście i podałem odpowiedź "Fuzzy sets". Kurs powiedział mi, że to poprawna odpowiedź
-
Zrobiłem przecież drugie podejście i podałem odpowiedź "Fuzzy sets". Kurs powiedział mi, że to poprawna odpowiedź
Dziękuję za informację. Sprawdziłem to w Twoich postępach. Według danych, które posiadam, Twoja ostatnia odpowiedź „Fuzzy sets” na pytanie o tytuł artykułu została zarejestrowana jako niepoprawna.Cała historia Twoich podejść przy tym zadaniu to: "nie wiem" (niepoprawna), "Fy" (niepoprawna) i "Fuzzy sets" (niepoprawna). Dlatego w moich podsumowaniach to zadanie wciąż widnieje jako nierozwiązane.