conversation_by_cl4
-
dasas
Nie mogę znaleźć informacji o "dasas" w dostępnym kontekście.
-
precyzja
-
precyzja
Precyzja to miara wydajności, która określa ułamek instancji istotnych wśród pobranych instancji. Zapisana jest jako wzór: Precyzja = Liczba poprawnie pobranych instancji / Wszystkie pobrane instancje. Jest to miara ilości, która określa, jak dobrze model klasyfikuje istotne instancje.
-
macierz pomyłek
-
macierz pomyłek
Macierz pomyłek, znana również jako tablica pomyłek, to specyficzny układ tabelaryczny, który pozwala na wizualizację wydajności algorytmu, zazwyczaj algorytmu uczenia nadzorowanego. Każdy wiersz macierzy reprezentuje instancje w rzeczywistej klasie, podczas gdy każda kolumna reprezentuje instancje w klasie przewidywanej, lub odwrotnie. Przekątna macierzy reprezentuje zatem wszystkie instancje, które zostały poprawnie przewidziane.
Macierz pomyłek może być wykorzystana do oceny modeli, umożliwiającej porównywanie ich między sobą. Można ją również wykorzystać do wizualizacji wydajności algorytmu i do oceny, czy system myli ze sobą dwie klasy.
W analizie predykcyjnej tabela pomyłek to tabela z dwoma wierszami i dwiema kolumnami, która przedstawia liczbę wyników prawdziwie pozytywnych, fałszywie negatywnych, fałszywie pozytywnych i prawdziwie negatywnych. Umożliwia to bardziej szczegółową analizę niż prosta obserwacja proporcji poprawnych klasyfikacji (dokładności).
-
Kim był Mikołaj kopernik?
-
Kim był Mikołaj kopernik?
Nie mogę znaleźć informacji o Mikołaju Koperniku w dostępnym kontekście.
-
test
-
test
Nie mogę znaleźć informacji o "test" w dostępnym kontekście. Proszę o bardziej szczegółowe pytanie lub o podanie tematu, który chcesz omówić.
-
Co to uczenie maszynowe?
-
Co to uczenie maszynowe?
Uczenie maszynowe (Machine Learning) to dziedzina badań w sztucznej inteligencji zajmująca się rozwojem i badaniem algorytmów statystycznych, które potrafią uczyć się na danych i generalizować na dane niewidziane, a tym samym wykonywać zadania bez wyraźnych instrukcji.
-
Co to uczenie maszynowe?
-
Co to uczenie maszynowe?
Uczenie maszynowe (Machine Learning) to dziedzina badań w sztucznej inteligencji zajmująca się rozwojem i badaniem algorytmów statystycznych, które potrafią uczyć się na danych i generalizować na dane niewidziane, a tym samym wykonywać zadania bez wyraźnych instrukcji.
-
precyzja
-
precyzja
Precyzja to miara wydajności, która określa ułamek instancji istotnych wśród pobranych instancji. Zapisana jest jako wzór: Precyzja = Liczba poprawnie pobranych instancji / Wszystkie pobrane instancje. Jest to miara ilości, która określa, jak wiele instancji istotnych zostało poprawnie pobranych.
-
gfdsgfdg
-
gfdsgfdg
Nie mogę znaleźć informacji o "gfdsgfdg" w dostępnym kontekście. Proszę o bardziej szczegółowe pytanie lub o podanie tematu, który chcesz omówić.
-
test
-
test
Nie mogę znaleźć informacji o "test" w dostępnym kontekście. Proszę o bardziej szczegółowe pytanie lub o podanie tematu, który chcesz omówić.
-
Co to precyzja