conversation_by_na1
-
co było w przykładzie o kotach i psach?
W przykładzie o kotach i psach, model został wytrenowany na rozróżnianiu zdjęć psów i kotów, ale nie miał dostępu do zdjęć samochodów. Kiedy model został poproszony o ocenę zdjęcia samochodu, odpowiedział, że jest to pies, ponieważ nie miał przykładów, jak wygląda samochód, i nie wiedział, że coś takiego istnieje.
-
onueuofens D: eineg
-
iemf icef C: esoigwoegi
-
iemf icef C: esoigwoegi
Nie mogę odpowiedzieć na to pytanie, ponieważ nie zawiera ono żadnych informacji związanych z tematyką kursu.
-
C:
-
C:
Odpowiedź na pytanie kursanta: C:
Oto kilka możliwości, które mogą być związane z literą C w kontekście kursu:
- Rozumowanie oparte na przypadkach (CBR) - to proces rozwiązywania nowych problemów na podstawie rozwiązań podobnych problemów z przeszłości.
- Ograniczony model warunkowy (CCM) - to framework uczenia maszynowego i wnioskowania, który wzbogaca uczenie modeli warunkowych za pomocą deklaratywnych ograniczeń.
- Optymalizacja kombinatoryczna - to dziedzina zajmująca się znajdowaniem optymalnego obiektu spośród skończonego zbioru obiektów.
Jeśli chcesz, mogę wyjaśnić każdy z tych punktów w bardziej szczegółowy sposób.
-
D:
-
D:
Odpowiedź na pytanie kursanta: D:
W sekcji D znajdują się następujące pojęcia związane z sztuczną inteligencją:
- Logika epistemiczna dynamiczna (DEL) - ramy logiczne zajmujące się wiedzą i zmianą informacji.
- Datalog - deklaratywny język programowania logicznego, który składniowo jest podzbiorem Prologu.
- Programowanie deklaratywne - paradygmat programowania, który wyraża logikę obliczeń bez opisywania przepływu sterowania.
- Eksploracja danych - proces odkrywania wzorców w dużych zbiorach danych, wykorzystujący metody z pogranicza uczenia maszynowego, statystyki i systemów baz danych.
- Redukcja wymiarowości - proces redukowania liczby zmiennych losowych poddawanych analizie poprzez uzyskanie zbioru zmiennych głównych.
Jeśli chcesz, mogę wyjaśnić każdy z tych punktów w bardziej szczegółowy sposób.
-
hello world D: aaa bbb ccc
-
podaj informacje o macierzy pomyłek