conversation_by_fjn
-
Topic created
-
moge sprawdzic błedne odpowiedzi w pierwszym tescie?
-
moge sprawdzic błedne odpowiedzi w pierwszym tescie?
[eduexe-intent]student_progress[/eduexe-intent]
Brak informacji w dostarczonym źródle. -
mega
-
mega
[eduexe-intent]other[/eduexe-intent]
Rozumiem Twoją reakcję. Niestety, system kursu nie przewiduje możliwości sprawdzenia błędnych odpowiedzi w testach punktowanych. Czy masz inne pytania, w których mogę Ci pomóc? -
podaj przyklad predykcji przez uczenie maszynowe a przyklad klasyfikacji, podaj różnice
-
podaj przyklad predykcji przez uczenie maszynowe a przyklad klasyfikacji, podaj różnice
[eduexe-intent]course_content[/eduexe-intent]
W uczeniu maszynowym nadzorowanym:- Predykcja to przewidywanie przez model konkretnej wartości liczbowej, np. przewidywanie cen mieszkań.
- Klasyfikacja to przypisywanie obiektu do jednej z określonych klas, np. odróżnianie zdjęć psów od kotów.
Różnica polega na tym, że predykcja dotyczy wartości liczbowych, a klasyfikacja - kategorii. [eduexe-source]7:8[/eduexe-source]
-
podsumuj mi ten kurs
-
podsumuj mi ten kurs
[eduexe-intent]course_content[/eduexe-intent]
Kurs przybliża podstawy Uczenia Maszynowego (ML) za pomocą intuicyjnych przykładów i narzędzia Google Teachable Machine. Składa się z 4 modułów tematycznych: Wprowadzenie do UM, Dane w UM, Podstawowe pojęcia UM i Metryki. Każdy moduł kończy się testem podsumowującym. Realizacja kursu zajmuje około 2 godzin. System punktacji obejmuje test początkowy (max 10 pkt) oraz sumę punktów z testów cząstkowych (max 20 pkt) lub test końcowy (max 20 pkt), licząc korzystniejszy wynik. [eduexe-source]1:1[/eduexe-source]