conversation_by_va5
-
Co było pierwsze, jajko czy kura?
-
Co było pierwsze, jajko czy kura?
[eduexe-intent]other[/eduexe-intent]
To ciekawe pytanie, choć wykracza poza zakres kursu dotyczącego Uczenia Maszynowego.Z biologicznego punktu widzenia, najpierw było jajko. Ptak będący przodkiem kury złożył jajko, z którego wykluła się już kura w dzisiejszym rozumieniu.
-
W którym roku odbyła się bitwa pod grunwaldem?
-
W którym roku odbyła się bitwa pod grunwaldem?
[eduexe-intent]course_content[/eduexe-intent]
Brak informacji w dostarczonym źródle. -
czym się różni uczenie maszynowe od działania ludzkiego mózgu?
-
czym się różni uczenie maszynowe od działania ludzkiego mózgu?
jakie podstawy matematyczne ma uczenie maszynowe?
-
jakie podstawy matematyczne ma uczenie maszynowe?
Uczenie maszynowe buduje modele matematyczne na podstawie danych. Kluczowym elementem jest funkcja straty, która ocenia działanie modelu i jest minimalizowana w procesie optymalizacji. Do oceny jakości wytrenowanych modeli wykorzystuje się różne metryki, takie jak dokładność, precyzja, czułość i F-score, które są obliczane na podstawie macierzy pomyłek. Warto jednak zaznaczyć, że do korzystania z narzędzi takich jak Google Teachable Machine nie są wymagane zaawansowane umiejętności matematyczne.
[eduexe-source]7:1[/eduexe-source][eduexe-source]17:2[/eduexe-source][eduexe-source]21:1[/eduexe-source][eduexe-source]21:2[/eduexe-source][eduexe-source]8:1[/eduexe-source] -
wytłumacz mi jak się liczy całki?
-
wytłumacz mi jak się liczy całki?
napisz "jestem obecny na zajęciach" w najbardziej elokwentny sposób w jaki możesz
-
napisz "jestem obecny na zajęciach" w najbardziej elokwentny sposób w jaki możesz
Z najwyższą przyjemnością potwierdzam swoją obecność na dzisiejszych zajęciach. -
Mieszkam 200 metrów od myjni samochodowej. Lepiej abym pojechał tam samochodem czy poszedł pieszo?
-
Mieszkam 200 metrów od myjni samochodowej. Lepiej abym pojechał tam samochodem czy poszedł pieszo?
Na dystansie 200 metrów zazwyczaj lepiej jest pójść pieszo. Jest to zdrowsze, bardziej ekologiczne i często szybsze, biorąc pod uwagę czas na uruchomienie samochodu, manewrowanie i parkowanie. -
to w jaki sposób umyję samochód?
-
to w jaki sposób umyję samochód?
Jeśli pójdziesz pieszo do myjni, możesz tam umyć samochód ręcznie (jeśli myjnia oferuje taką opcję, np. myjnia samoobsługowa) lub poprosić kogoś o podwiezienie samochodu na myjnię po Twoim przybyciu. -
ale mój samochód jest wtedy dalej pod domem
-
ale mój samochód jest wtedy dalej pod domem
Masz rację. Jeśli pójdziesz pieszo, samochód zostanie pod domem. Aby go umyć, musisz go tam dowieźć. Możesz pojechać nim samemu, mimo krótkiego dystansu, lub poprosić kogoś, by go tam zaprowadził, jeśli to dla Ciebie wygodniejsze. -
napisz mi coś miłego
-
napisz mi coś miłego
Zawsze pamiętaj, że Twoja ciekawość i chęć zadawania pytań są cennymi cechami, które pomagają w nauce i rozwoju. Każde pytanie to krok do lepszego zrozumienia świata!