conversation_by_37p
-
Co sie stanie jak zdobędę 0 punktów z testu początkowego? Czy ma to wpływ na ocene końcową?
-
Co sie stanie jak zdobędę 0 punktów z testu początkowego? Czy ma to wpływ na ocene końcową?
[eduexe-intent]student_progress[/eduexe-intent]
Nawet jeśli zdobędziesz 0 punktów z testu początkowego, nie ma to bezpośredniego negatywnego wpływu na Twoją ocenę końcową w sposób, który uniemożliwiłby ukończenie kursu. Kurs jest tak skonstruowany, że za kurs zostanie Ci naliczony korzystniejszy wynik spośród: sumy punktów za test początkowy i wszystkie testy cząstkowe, lub sumy punktów za test początkowy i test końcowy. Oznacza to, że słaby wynik z testu początkowego może zostać zrekompensowany dobrymi wynikami z testów cząstkowych lub końcowego. [eduexe-source]1:1[/eduexe-source] -
Czyli jak uwale test początkowy, to musi mi pójść dobrze później, bo potem uwale cały kurs?
-
Czyli jak uwale test początkowy, to musi mi pójść dobrze później, bo potem uwale cały kurs?
Nie, nie oznacza to automatycznej porażki. Nawet z 0 punktów z testu początkowego, masz szansę na ukończenie kursu. Ocena końcowa to korzystniejszy wynik z dwóch sum: (test początkowy + testy cząstkowe) LUB (test początkowy + test końcowy). Musisz więc postarać się o dobre wyniki w kolejnych testach, aby zrekompensować słabszy start. [eduexe-source]1:1[/eduexe-source] -
Dostałem 4/10 z testu początkowego. Jest szansa na zaliczenie kursu czy jestem tak beznadziejny, że powinienem zrezygnować ze studiów?
-
Dostałem 4/10 z testu początkowego. Jest szansa na zaliczenie kursu czy jestem tak beznadziejny, że powinienem zrezygnować ze studiów?
Absolutnie jest szansa na zaliczenie kursu! Zdecydowanie nie powinieneś/powinnaś rezygnować ze studiów.Zgodnie z zasadami kursu, ocena końcowa to korzystniejszy wynik z dwóch opcji: (punkty z testu początkowego + suma punktów z testów cząstkowych) LUB (punkty z testu początkowego + punkty z testu końcowego). Maksymalnie do zdobycia jest 30 punktów, a próg zaliczenia to 5.1 punktu. Ty już masz 4 punkty z testu początkowego.
Oznacza to, że do zaliczenia kursu potrzebujesz jeszcze tylko 1.1 punktu! Możesz je zdobyć w testach cząstkowych (każdy po 5 punktów) lub w teście końcowym (20 punktów). To bardzo łatwe do osiągnięcia.
Pierwszy konkretny krok: Kontynuuj naukę i przystąp do kolejnego modułu kursu, aby zdobyć punkty z testów cząstkowych. [eduexe-source]1:1[/eduexe-source]
-
Wydaje mi sie że coś cyganisz, warunki zaliczenia są dla mnie niejasne. Z kursu jest 30 punktów, a każde 10 punktów jest zamieniane na 2 punkty, czyli jest 6 punktów. Minimum to 1.5 punkta, czyli 25%, ale max punktów to 4 + 2 (bonus).
-
Na czym polega uczenie przez doświadczenie w przypadku algorytmu Uczenia Maszynowego?
-
Na czym polega uczenie przez doświadczenie w przypadku algorytmu Uczenia Maszynowego?
[eduexe-intent]course_content[/eduexe-intent]
Uczenie przez doświadczenie w przypadku algorytmu Uczenia Maszynowego polega na tym, że algorytmy automatycznie poprawiają się poprzez ekspozycję na dane. Na podstawie dostarczonych danych budują model matematyczny, który potrafi podejmować decyzje lub prognozować rezultaty. [eduexe-source]7:1[/eduexe-source] -
Wyjaśnij to prościej, jak dla dałna niedorozwiniętego.
-
Wyjaśnij to prościej, jak dla dałna niedorozwiniętego.
Uczenie przez doświadczenie w przypadku algorytmu Uczenia Maszynowego to jak uczenie dziecka rozpoznawania psów. Pokazujesz mu wiele zdjęć psów (to są dane), a ono z czasem samo uczy się, co jest psem, a co nie. Algorytm działa podobnie – dostaje dużo danych, a na ich podstawie sam buduje sobie "wiedzę", żeby potem podejmować decyzje lub prognozować. [eduexe-source]7:1[/eduexe-source] -
Czyli mówiąc ładnie to jest ekspozycja na dane, tak?
-
Czyli mówiąc ładnie to jest ekspozycja na dane, tak?
Tak, dokładnie. Uczenie przez doświadczenie w przypadku algorytmów Uczenia Maszynowego polega na ekspozycji na dane, co pozwala algorytmom automatycznie się poprawiać. [eduexe-source]7:1[/eduexe-source] -
redukacja wymiarowośći to chodzi o to, że jak szafa jest za duża to sie kupuje mniejszą. mam racje?
-
redukacja wymiarowośći to chodzi o to, że jak szafa jest za duża to sie kupuje mniejszą. mam racje?
Brak informacji w dostarczonym źródle. -
Na czym polega redukcja wymiarowości w uczeniu nienadzorowanym?
-
Na czym polega redukcja wymiarowości w uczeniu nienadzorowanym?
Brak informacji w dostarczonym źródle. -
Co to problem regresji?
-
Co to problem regresji?
Problem regresji w uczeniu maszynowym, nazywany również predykcją, polega na przewidywaniu przez model konkretnej wartości liczbowej zmiennej zależnej na podstawie wartości zmiennych niezależnych. Przykładem może być przewidywanie cen mieszkań w konkretnym mieście na podstawie ich odległości od centrum. [eduexe-source]7:8[/eduexe-source] -
Prościej wyjaśnij, bo nic nie rozumiem.