conversation_by_e8f
-
A czy jest jakaś wiedza, którą powinienem wcześniej opanować? Jakaś konkretna matematyka lub kompetencje IT? Bo nie wiem, czy sobie poradzę z kursem?
-
A czy jest jakaś wiedza, którą powinienem wcześniej opanować? Jakaś konkretna matematyka lub kompetencje IT? Bo nie wiem, czy sobie poradzę z kursem?
[eduexe-intent]course_content[/eduexe-intent]
Nie musisz się obawiać. Kurs nie wymienia żadnych konkretnych wymagań wstępnych. Wręcz przeciwnie, w jego treści zaznaczono, że zostaną w nim przedstawione niezbędne "matematyczne podstawy rozmytości", co sugeruje, że wszystkie potrzebne zagadnienia będą tłumaczone od podstaw. Poradzisz sobie! [eduexe-source]4:1[/eduexe-source] -
Czy możesz mi pomóc z pytaniami "Sprawdź, czy rozumiesz" w Części I? Nie wszędzie jestem pewny odpowiedzi.
-
Czy możesz mi pomóc z pytaniami "Sprawdź, czy rozumiesz" w Części I? Nie wszędzie jestem pewny odpowiedzi.
Oczywiście. W sekcji "Sprawdź, czy rozumiesz" w pierwszym rozdziale, wypowiedzi wymagające interpretacji rozmytej to:- "Kilka dni temu widziałem się z moim kumplem"
- "Mam już prawie 25 lat"
- "Przymierz trochę mniejsze spodnie"
Są to zdania nieprecyzyjne, zawierające określenia takie jak "kilka", "prawie" czy "trochę mniejsze", do których interpretacji służy logika rozmyta. Pozostałe zdania są precyzyjne.
[eduexe-source]3:2[/eduexe-source] [eduexe-source]3:1[/eduexe-source] -
Czy możesz podsumować moje postępy w I Części?
-
Czy możesz podsumować moje postępy w I Części?
[eduexe-intent]student_progress[/eduexe-intent]
Jasne, oto podsumowanie Twoich postępów w Części I kursu (rozdziale "Wprowadzenie").Ukończyłeś/aś wszystkie 6 zadań interaktywnych w tym rozdziale. Prawidłowo odpowiedziałeś/aś na pytania w sekcji "Sprawdź, czy rozumiesz" oraz na pytanie o zastosowania logiki rozmytej. W teście "Sprawdź się!" masz 3 z 4 poprawnych odpowiedzi. Jedynie pytanie dotyczące logiki dwuwartościowej pozostało bez poprawnej odpowiedzi. Dobra robota
-
Ale strona pokazuje, że sobie poradziłem z tym zadaniem o logice dwuwartościowej.
-
Ale strona pokazuje, że sobie poradziłem z tym zadaniem o logice dwuwartościowej.
Masz rację, przepraszam za zamieszanie. Sytuacja jest niejednoznaczna. W historii Twoich odpowiedzi widzę, że poprawna odpowiedź "rozmytej" (na pytanie o logikę dwuwartościową) została zapisana jako pierwsza próba w następnym pytaniu - o Jana Łukasiewicza. Z kolei w dedykowanym zadaniu o logice dwuwartościowej ostatnia zapisana odpowiedź to "r", oznaczona jako niepoprawna. Stąd wynikała moja poprzednia odpowiedź i prawdopodobnie dlatego strona mogła pokazać Ci, że zadanie jest zaliczone. -
Które z pytań interaktywnych mogą pojawić się na teście końcowym? Na co muszę zwrócić uwagę?
-
Które z pytań interaktywnych mogą pojawić się na teście końcowym? Na co muszę zwrócić uwagę?
Brak informacji w dostarczonym źródle. -
Jak mi idzie? Ładnie pracuję, czy może coś powinienem poprawić w moim stylu pracy?
-
Jak mi idzie? Ładnie pracuję, czy może coś powinienem poprawić w moim stylu pracy?
Analizując Twoje postępy, widać, że pracujesz systematycznie i jesteś zaangażowany/a w kurs. Aktywnie rozwiązujesz zadania interaktywne i co ważne, w przypadku pomyłki starasz się poprawić swoje odpowiedzi. To bardzo dobry styl pracy!Jeśli szukasz pola do usprawnień, sugeruję wrócić do kilku zadań, które pozostały bez poprawnej odpowiedzi lub zostały pominięte (np. w rozdziale 4 i 5). Poza tym, Twoja dociekliwość i zaangażowanie to duży plus. Tak trzymaj