conversation_by_r1o
-
O czym jest ten kurs?
-
O czym jest ten kurs?
Kurs dotyczy podstaw Uczenia Maszynowego (ML). Jego celem jest przybliżenie tej tematyki z wykorzystaniem intuicyjnych przykładów. Skupia się na zadaniach praktycznych wykonywanych w narzędziu Google Teachable Machine, zawierając również niezbędne elementy teoretyczne. Kurs składa się z czterech modułów tematycznych.
-
Co znajdę w module pierwszym?
-
Co znajdę w module pierwszym?
Moduł pierwszy to "Wprowadzenie do Uczenia Maszynowego". Poznasz w nim definicję, podział i zastosowania Uczenia Maszynowego (UM). Zapoznasz się także z narzędziem Google Teachable Machine, w którym wykonasz pierwsze ćwiczenie praktyczne. Moduł kończy się testem cząstkowym.
Chatbot wersja A.
-
Jak oceniasz moje aktualne postępy w nauce?
-
Jak oceniasz moje aktualne postępy w nauce?
Brak informacji w dostarczonym źródle.
Chatbot wersja C
-
Ile krajów znajduje się w Europie?
-
Ile krajów znajduje się w Europie?
Chatbot wersja A. -
Jakie są moje wyniki w kursie?
-
Jakie są moje wyniki w kursie?
Chatbot wersja C
-
Ile krajów znajduje się w Azji?
-
Ile krajów znajduje się w Azji?
Chatbot wersja A.
-
Powiedz ile punktów dotychczas zdobyłem?
-
Powiedz ile punktów dotychczas zdobyłem?
Chatbot wersja C
-
Opowiedz mi coś o zbiorze uczącym oraz zbiorze testowym
-
Opowiedz mi coś o zbiorze uczącym oraz zbiorze testowym
Zbiór uczący (treningowy) to dane, na których model się uczy, znając prawidłową klasyfikację. Zbiór testowy to przykłady, których model nie widział w procesie uczenia, używane do sprawdzenia jego skuteczności. To, jak model radzi sobie z danymi testowymi, jest miarą tego, jak dobrze został wytrenowany. W Google Teachable Machine dane są automatycznie dzielone w proporcji 85% (zbiór uczący) do 15% (zbiór testowy).
Chatbot wersja A.