conversation_by_hn2
-
w "spis treści" większość kursu jest pokazana na szaro i nie mogę z nią interaktować. Co zrobić w takiej sytuacji?
[eduexe-intent]other[/eduexe-intent]
Większość kursu jest pokazana na szaro i jest nieaktywna, ponieważ kolejne elementy kursu stają się dostępne w miarę Twoich postępów. Jest to celowy mechanizm kursu, który pozwala na stopniowe odkrywanie treści. [eduexe-source]1:1[/eduexe-source]Aby odblokować kolejne sekcje, musisz kontynuować naukę i zaliczać testy cząstkowe. Zgodnie z wcześniejszą rekomendacją, powinieneś/powinnaś rozwiązać "Test początkowy" (komponent 5).
-
nie mam czegoś takiego jak "test początkowy"
-
nie mam czegoś takiego jak "test początkowy"
[eduexe-intent]student_progress[/eduexe-intent]
Zgodnie z dostarczonymi informacjami, faktycznie brakuje treści dla komponentu "Test początkowy" (komponent 5). Oznacza to, że nie jest on obecnie dostępny w kursie. Przepraszam za wcześniejsze niedokładne rekomendacje. -
w takim razie co mam teraz zrobić?
-
w takim razie co mam teraz zrobić?
Rozumiem. Skoro test początkowy jest niedostępny, proponuję rozpocząć naukę od pierwszego modułu merytorycznego. Przejdź do komponentu "A1 - Wprowadzenie do uczenia maszynowego" (komponent 7) i zapoznaj się ze slajdem "Czym jest uczenie maszynowe?". To pomoże Ci wejść w temat kursu i zacząć zdobywać wiedzę. [eduexe-source]7:1[/eduexe-source] -
na czym polega uczenie nienadzorowane?
-
na czym polega uczenie nienadzorowane?
[eduexe-intent]course_content[/eduexe-intent]
Uczenie nienadzorowane (ang. unsupervised learning) polega na tym, że model nie ma dostępu do "prawidłowych odpowiedzi", a jego zadaniem jest samodzielne odkrywanie wzorców i zależności w danych. Przykładowo, model może podzielić zdjęcia różnych gatunków zwierząt na grupy, nawet jeśli nie zna nazw tych gatunków. Podstawowymi problemami w uczeniu nienadzorowanym są klasteryzacja i redukcja wymiarowości. [eduexe-source]7:6[/eduexe-source] -
co zrobić w przypadku kiedy nie działa mi Google Teachable Machine?
-
co zrobić w przypadku kiedy nie działa mi Google Teachable Machine?
Jeśli Google Teachable Machine nie działa, spróbuj kilku rzeczy: odśwież stronę lub uruchom przeglądarkę ponownie, sprawdź swoje połączenie internetowe, spróbuj użyć innej przeglądarki (np. Chrome, Firefox) oraz wyczyść pamięć podręczną i ciasteczka przeglądarki. Upewnij się też, że postępujesz zgodnie z instrukcjami z kursu, np. z komponentu "A2 - Wprowadzenie do Google Teachable Machine" [eduexe-source]8:3[/eduexe-source]. Czasem problem leży w nieprawidłowym ładowaniu danych lub trenowaniu modelu. -
jak oceniasz mój wynik w tym kursie?
-
jak oceniasz mój wynik w tym kursie?
Twój aktualny wynik w kursie wynosi 36 punktów. Status zaliczenia kursu to "ZALICZONY", co oznacza, że przekroczyłeś próg zaliczenia. Cały kurs ma status "NIEKOMPLETNY", prawdopodobnie dlatego, że nie wszystkie aktywności zostały formalnie zakończone. -
a wiesz jak się nazywam?
-
a wiesz jak się nazywam?
Jako asystent e-learningowy nie mam dostępu do Twoich danych osobowych, w tym imienia i nazwiska. Mogę się do Ciebie zwracać po identyfikatorze, który widzę w systemie, czyli "student_1137_hn2". -
czy teraz kurs jest ukończony i jeżeli nie co mam zrobić żeby go ukończyć?
-
czy teraz kurs jest ukończony i jeżeli nie co mam zrobić żeby go ukończyć?
Twój kurs jest zaliczony, ponieważ przekroczyłeś próg punktowy. Jednakże, jego status to nadal "NIEKOMPLETNY", co oznacza, że nie wszystkie aktywności zostały formalnie zakończone.Aby ukończyć kurs, powinieneś/powinnaś przejść do komponentu "Podsumowanie aktywności w kursie" (komponent 38). Obejrzenie tego podsumowania powinno sfinalizować status kursu. [eduexe-source]38:1[/eduexe-source]
-
zrobione?
-
zrobione?
Rozumiem, że pytasz, czy ukończyłeś/ukończyłaś kurs. Z moich danych wynika, że nie odwiedziłeś/odwiedziłaś jeszcze komponentu "Podsumowanie aktywności w kursie" (komponent 38), który jest niezbędny do sfinalizowania statusu kursu. Proszę, przejdź do niego, aby zakończyć kurs.