conversation_by_na1
-
z jakiego modelu językowego korzystasz
-
z jakiego modelu językowego korzystasz
Nie mam informacji o tym, z jakiego modelu językowego korzystam.
-
jakie znasz modele językowe
-
jakie znasz modele językowe
Modele językowe, które znam, to:
- Model językowy (Language model) - to model języka naturalnego, który jest przydatny w wielu zadaniach, takich jak rozpoznawanie mowy, tłumaczenie maszynowe, generowanie języka naturalnego, optyczne rozpoznawanie znaków, optymalizacja tras, rozpoznawanie pisma ręcznego, indukcja gramatyczna i wyszukiwanie informacji.
- Duży model językowy (LLM) - to model językowy z dużą liczbą parametrów, który jest trenowany na dużych zbiorach danych i jest oparty głównie na architekturze transformerów.
- Generatywny transformatory wstępnie wytrenowane (GPT) - to największe i najbardziej zaawansowane LLM, które są zaprojektowane do zadań przetwarzania języka naturalnego, takich jak generowanie języka.
Niestety, nie mam informacji o innych modelach językowych, ponieważ kontekst nie zawiera informacji o nich.
-
czy masz informacje o chatgpt
-
czy masz informacje o chatgpt
Nie mam informacji o ChatGPT w kontekście dostępnym.
-
co to znaczy w kontekście dostępnym
-
co to znaczy w kontekście dostępnym
W kontekście dostępnym oznacza to, że mam dostęp do informacji zawartych w tekście, którym dysponuję. Inaczej mówiąc, oznacza to, że mogę korzystać z informacji zawartych w tym tekście, aby odpowiedzieć na Twoje pytania.
-
a czy możesz korzystać z innych informacji?
-
a czy możesz korzystać z innych informacji?
Nie, nie mogę korzystać z innych informacji. Odpowiedź jest oparta wyłącznie na dostępnym tekście.
-
kim jesteś
-
halo
-
halo
Nie mogę odpowiedzieć na to pytanie, ponieważ nie zawiera ono żadnych informacji związanych z tematyką kursu.
-
dlaczego nie odpowiedziano na poprzednie pytanie
-
dlaczego nie odpowiedziano na poprzednie pytanie
Nie odpowiedziano na poprzednie pytanie, ponieważ nie zawiera ono żadnych informacji związanych z tematyką kursu. W poprzedniej odpowiedzi kursant pytał o ChatGPT, ale nie zawiera ono żadnych informacji o tym modelu w kontekście kursu.
-
chodzi mi o jeszcze poprzednie pytanie, przed słowem hello
-
chodzi mi o jeszcze poprzednie pytanie, przed słowem hello
Nie mogę odpowiedzieć na to pytanie, ponieważ nie zawiera ono żadnych informacji związanych z tematyką kursu. Poprzednie pytanie dotyczyło ChatGPT, ale nie zawiera ono żadnych informacji o tym modelu w kontekście kursu.
-
czym jest accuracy
-
czym jest accuracy
Accuracy to podstawowa i najczęściej wykorzystywana metryka służąca do oceny jakości modelu w Uczeniu Maszynowym. Jest to stosunek poprawnie zaklasyfikowanych przez model przykładów testowych do wszystkich przykładów testowych. Im większa wartość accuracy, tym lepiej - jeżeli model będzie się zawsze mylił, accuracy wyniesie 0, natomiast jeżeli wszystkie testowe przypadki zostaną zaklasyfikowane poprawnie, accuracy wyniesie 1.
-
jak działa uczenie maszynowe