conversation_by_vhz
-
Podsumuj moje dotychczasowe postępy w kursie. Wskaż, co zostało wykonane, a co jeszcze wymaga pracy.
-
Podsumuj moje dotychczasowe postępy w kursie. Wskaż, co zostało wykonane, a co jeszcze wymaga pracy.
[eduexe-intent]student_progress[/eduexe-intent]
Witaj! Oto podsumowanie Twoich dotychczasowych postępów w kursie:Wykonano:
- Spędziłeś(aś) 41 sekund w kursie.
- Odwiedziłeś(aś) sekcję "Start", gdzie zapoznałeś(aś) się z materiałami do kursu.
- Rozpocząłeś(aś) sekcję "Kwestionariusz początkowy".
Wymaga pracy:
- Kurs jest w statusie "NIEUKOŃCZONY", a Twój aktualny wynik to 0 punktów.
- Musisz ukończyć "Kwestionariusz początkowy" oraz przystąpić do "Testu początkowego".
- Pozostała większość modułów tematycznych oraz testów cząstkowych i końcowych.
Obecnie znajdujesz się w sekcji "Kwestionariusz początkowy".
-
O co chodzi w tym kwestionariuszu?
-
O co chodzi w tym kwestionariuszu?
Kwestionariusz początkowy ma na celu zebranie informacji o Twojej deklarowanej wiedzy i umiejętnościach w obszarze Uczenia Maszynowego. Pomaga to ocenić Twoje wstępne kompetencje w tej dziedzinie. -
-
Witaj! Oto podsumowanie Twoich postępów:Wykonano:
- Spędziłeś(aś) około 17 minut w kursie.
- Odwiedziłeś(aś) sekcję "Start".
- Ukończyłeś(aś) "Kwestionariusz początkowy".
- Ukończyłeś(aś) "Test początkowy", zdobywając maksymalne 10 punktów.
Wymaga pracy:
- Kurs jest "NIEUKOŃCZONY".
- Pozostały cztery moduły tematyczne (Wprowadzenie do UM, Dane w UM, Podstawowe pojęcia UM, Metryki) wraz z testami cząstkowymi.
- Musisz przystąpić do testu końcowego.
- Twój aktualny wynik to 10/30 punktów.
Aby kontynuować, przejdź do modułu "Wprowadzenie do Uczenia Maszynowego".
-
Jak poszło mi w teście początkowym?
-
Jak poszło mi w teście początkowym?
W teście początkowym poszło Ci bardzo dobrze! Ukończyłeś(aś) go, zdobywając maksymalne 10 punktów. Oznacza to, że wszystkie odpowiedzi były poprawne. -
Podsumuj aktualną część kursu i wskaż najważniejsze rzeczy, które powinienem/powinnam zapamiętać.
-
Podsumuj aktualną część kursu i wskaż najważniejsze rzeczy, które powinienem/powinnam zapamiętać.
[eduexe-intent]course_content[/eduexe-intent]
Aktualna część kursu, "Wprowadzenie do Uczenia Maszynowego", definiuje UM jako obszar AI, gdzie algorytmy uczą się na danych do podejmowania decyzji. Ważne jest zapamiętanie jego głównych elementów (dane, model, algorytm, funkcja straty, optymalizacja) oraz szerokich zastosowań. Kluczowy jest podział UM na nadzorowane, nienadzorowane i przez wzmacnianie (kurs skupia się na nadzorowanym). W uczeniu nadzorowanym wyróżniamy predykcję (przewidywanie wartości) i klasyfikację (przypisywanie do klas), na której skupia się dalsza część kursu.
[eduexe-source]7:1[/eduexe-source][eduexe-source]7:4[/eduexe-source][eduexe-source]7:6[/eduexe-source][eduexe-source]7:8[/eduexe-source] -
Podaj krótki przykład, który pomoże mi lepiej zrozumieć aktualny temat kursu.
-
Podaj krótki przykład, który pomoże mi lepiej zrozumieć aktualny temat kursu.
[eduexe-intent]course_content[/eduexe-intent]
Wyobraź sobie model, który uczy się rozróżniać zdjęcia psów i kotów. Dostarczasz mu wiele zdjęć, gdzie każde jest odpowiednio oznaczone jako "pies" lub "kot". Na podstawie tych danych model uczy się cech charakterystycznych dla każdego zwierzęcia, aby potem móc samodzielnie klasyfikować nowe, nieznane mu wcześniej zdjęcia. [eduexe-source]7:6[/eduexe-source] -
Co możesz powiedzieć o mojej learning quality?
-
Co możesz powiedzieć o mojej learning quality?
Brak informacji w dostarczonym źródle.