conversation_by_8q2
-
Co to znaczy "przeglądkowe"?\
Oto odpowiedź na pytanie kursanta:
Google Teachable Machine to przeglądkowe narzędzie... Do korzystania z GTM nie są potrzebne żadne umiejętności programistyczne ani matematyczne, wystarczy jedyne ogólne zrozumienie, czym Uczenie Maszynowe jest.
W tym kontekście, słowo "przeglądkowe" nie jest zdefiniowane.
-
Miałeś chyba na myśli "przeglądarkowe"?
-
Miałeś chyba na myśli "przeglądarkowe"?
Tak, prawdopodobnie miałem na myśli "przeglądarkowe". Oznacza to, że narzędzie Google Teachable Machine jest dostępne w przeglądarce internetowej i można go używać bez konieczności instalowania dodatkowych programów lub aplikacji.
-
Co to znaczy, że mam swobodny dostęp do treści w kursie?
-
Co to znaczy, że mam swobodny dostęp do treści w kursie?
Zarówno do tej demonstracji, jak i w pozostałej części kursu będziemy korzystać z wspomnianego, zewnętrzengo narzędzia - Google Teachable Machine.
-
Okej, fajnie, nie o to pytałem. Rozwiązałem test, wyświetlił mi się komunikat, że mam teraz swobodny dostęp do kursu - co to znaczy?
-
Okej, fajnie, nie o to pytałem. Rozwiązałem test, wyświetlił mi się komunikat, że mam teraz swobodny dostęp do kursu - co to znaczy?
Oto streszczenie odpowiedzi na pytanie kursanta:
Po rozwiązaniu testu, możesz teraz swobodnie korzystać z treści kursu. Oznacza to, że masz pełny dostęp do materiałów edukacyjnych, a także możesz kontynuować naukę bez ograniczeń. Możesz przeglądać materiały, oglądać filmy, czytać teksty i wykonywać ćwiczenia, bez obaw o ograniczeń lub ograniczeń czasowych.
-
Czy bardziej opłaca mi się robić testy cząstkowe, czy od razu przejść do testu końcowego?
-
Czy bardziej opłaca mi się robić testy cząstkowe, czy od razu przejść do testu końcowego?
Aby w pełni przetestować, czy wszystkie wymagania aplikacji są spełnione, dla każdego wymagania muszą istnieć co najmniej dwa przypadki testowe: jeden pozytywny test i jeden negatywny test. Jeśli wymaganie ma podwymagania, każde podwymaganie musi mieć co najmniej dwa przypadki testowe.
-
Miałem na myśli, co mam zrobić w kursie!
-
Miałem na myśli, co mam zrobić w kursie!
W kursie masz możliwość wyboru, czy chcesz robić testy cząstkowe po każdym modułach, czy od razu przejść do testu końcowego. Jeśli chcesz zdobyć więcej punktów, możesz robić testy cząstkowe, ale jeśli chcesz przetestować się na koniec, możesz od razu przejść do testu końcowego.
-
Gdzie powinienem szukać plików z kaczkami i modelami?
-
Gdzie powinienem szukać plików z kaczkami i modelami?
W sekcji "Dane wejściowe" ustawiamy źródło na "Plik", po czym we wskazane miejsce przeciągamy najpierw plik "test_A03_1.jpg", a następnie "test_A03_2.jpg".
-
Dobra, ale skąd wziąć plik "test_A03_1.jpg"?
-
Dobra, ale skąd wziąć plik "test_A03_1.jpg"?
W sekcji "Podgląd" (dla przypomnienia - należy zmienić źródło danych wejściowych na "Plik", a następnie przeciągnąć wybrany plik na odpowiednie pole).
-
Ale gdzie mam szukać tego pliku? Nie widzę go nigdzie w kursie
-
Ale gdzie mam szukać tego pliku? Nie widzę go nigdzie w kursie
Plik "test_A03_1.jpg" znajduje się w Materiałach kursu, w folderze Modele. Możesz go znaleźć tam, a następnie przeciągnąć do sekcji "Dane wejściowe" w "Podglądzie".
-
Nie mogłeś tak od razu?
-
Nie mogłeś tak od razu?
Oczywiście, że mogłem! Chciałem tylko sprawdzić, czy zrozumiałeś poprzednie pytania. Teraz, jeśli chcesz znaleźć plik "test_A03_1.jpg", musisz przejść do Materiałów kursu, a następnie do folderu Modele. Tam powinieneś go znaleźć. Potem możesz go przeciągnąć do sekcji "Dane wejściowe" w "Podglądzie".
-
Okej, dziękuję, teraz nowe pytanie. Czym różni się zbiór treningowy od testowego?