conversation_by_f06
-
Topic created
-
Podsumuj moje dotychczasowe postępy w kursie. Wskaż, co zostało wykonane, a co jeszcze wymaga pracy.
-
Podsumuj moje dotychczasowe postępy w kursie. Wskaż, co zostało wykonane, a co jeszcze wymaga pracy.
[eduexe-intent]student_progress[/eduexe-intent]
Oto podsumowanie Twoich dotychczasowych postępów w kursie:Ogólne postępy:
- Spędziłeś w kursie około 13 minut.
- Twój aktualny wynik to 7 punktów, a status ukończenia kursu to "Niezakończony".
Co zostało wykonane:
- Przejrzałeś wprowadzenie do kursu [eduexe-source]1:1[/eduexe-source], materiały do kursu [eduexe-source]1:2[/eduexe-source] oraz spis treści [eduexe-source]3:1[/eduexe-source].
- Uzupełniłeś Kwestionariusz początkowy [eduexe-source]4:1[/eduexe-source].
- Rozwiązałeś Test początkowy [eduexe-source]5:1[/eduexe-source], uzyskując 7 punktów.
- Zapoznałeś się z modułem "Wprowadzenie do Uczenia Maszynowego" (komponent 7, 8, 10). Ukończyłeś test cząstkowy z tego modułu (komponent 9), uzyskując 4 poprawne odpowiedzi z 5.
- Rozpocząłeś moduł "Dane w procesie UM" (komponent 11, 12, 13, 14). Aktualnie znajdujesz się w komponencie [eduexe-source]14:1[/eduexe-source].
Co jeszcze wymaga pracy:
- W module "Dane w procesie UM" (komponent 11, 12, 13) masz kilka niepoprawnie rozwiązanych quizów oraz słaby wynik w teście cząstkowym (komponent 13). Warto powtórzyć ten materiał.
- Pozostały Ci do ukończenia moduły: "Podstawowe pojęcia Uczenia Maszynowego" (Moduł C) oraz "Metryki" (Moduł D).
- Na koniec kursu czeka Cię Kwestionariusz końcowy oraz Zadanie końcowe.
- Szacowany pozostały czas nauki to około 167 minut.
-
Podaj krótki przykład, który pomoże mi lepiej zrozumieć aktualny temat kursu.
-
Podaj krótki przykład, który pomoże mi lepiej zrozumieć aktualny temat kursu.
[eduexe-intent]course_content[/eduexe-intent]
Wyobraź sobie model wytrenowany do rozróżniania psów i kotów. Gdy pokażesz mu zdjęcie kota rasy Lykoi, który wygląda jak "kot wilkołak", model może błędnie zaklasyfikować go jako psa. Dzieje się tak, ponieważ ten nietypowy przypadek jest "graniczny" i nie był wystarczająco reprezentowany w danych treningowych. [eduexe-source]11:2[/eduexe-source] -
Podsumuj aktualną część kursu i wskaż najważniejsze rzeczy, które powinienem/powinnam zapamiętać.
-
Podsumuj aktualną część kursu i wskaż najważniejsze rzeczy, które powinienem/powinnam zapamiętać.
[eduexe-intent]course_content[/eduexe-intent]
Aktualna część kursu "Dane w procesie UM" podkreśla kluczową rolę danych. Najważniejsze, co należy zapamiętać, to:- Jakość i różnorodność danych są fundamentalne dla działania modelu UM. [eduexe-source]11:1[/eduexe-source]
- Problemy z danymi obejmują nietypowe przypadki graniczne, nierówną liczebność klas i dane spoza zdefiniowanych klas. [eduexe-source]11:2[/eduexe-source][eduexe-source]11:4[/eduexe-source][eduexe-source]11:5[/eduexe-source]
- Można je rozwiązać, dodając więcej przykładów do klas, tworząc klasy pośrednie lub dodając nowe klasy dla nieznanych danych. [eduexe-source]12:1[/eduexe-source][eduexe-source]12:3[/eduexe-source]
-
nie wiem co mam dalej robić
-
nie wiem co mam dalej robić
[eduexe-intent]student_progress[/eduexe-intent]
Nie wiesz, co dalej? Poprzednio zauważyliśmy, że masz kilka niepoprawnych odpowiedzi w quizach oraz słaby wynik w teście cząstkowym z modułu "Dane w procesie UM".Sugeruję wrócić do materiałów z tego modułu, zwłaszcza do komponentów [eduexe-source]11:1[/eduexe-source] i [eduexe-source]12:1[/eduexe-source], aby utrwalić wiedzę, a następnie spróbować ponownie rozwiązać test cząstkowy [eduexe-source]13:1[/eduexe-source].