conversation_by_64t
-
thats creepy
[eduexe-intent]other[/eduexe-intent]
Rozumiem, że śledzenie postępów może wydawać się nieco niepokojące. Moja "wiedza" o Twoim położeniu w kursie wynika z danych o Twoich postępach, które są standardowo zbierane w systemach e-learningowych. Dzięki temu mogę oferować spersonalizowane wsparcie i odnosić się do materiału, który aktualnie przerabiasz. -
czy za cos jeszcze moge tutaj zdobyc punkty?
-
czy za cos jeszcze moge tutaj zdobyc punkty?
[eduexe-intent]student_progress[/eduexe-intent]
Tak, możesz jeszcze zdobyć punkty. Pozostał Ci do rozwiązania test cząstkowy dla modułu D ("DT - Metryki - test") [eduexe-source]28:1[/eduexe-source], za który możesz otrzymać 5 punktów. Masz także możliwość przystąpienia do testu końcowego [eduexe-source]36:1[/eduexe-source], który jest wart 20 punktów. Pamiętaj, że za kurs zostanie Ci naliczony korzystniejszy wynik z sumy punktów za test początkowy i wszystkie testy cząstkowe LUB sumy punktów za test początkowy i test końcowy [eduexe-source]1:1[/eduexe-source]. -
wyjanij prosciej to co jest napisane na tej stornie
-
wyjanij prosciej to co jest napisane na tej stornie
[eduexe-intent]course_content[/eduexe-intent]
Możesz jeszcze zdobyć punkty. Czeka na Ciebie test z modułu D ("DT - Metryki - test") za 5 punktów oraz test końcowy za 20 punktów. Twój ostateczny wynik z kursu będzie korzystniejszą opcją z dwóch: albo suma punktów z testu początkowego i wszystkich testów cząstkowych, albo suma punktów z testu początkowego i testu końcowego. [eduexe-source]1:1[/eduexe-source] -
ale nie pytalem oto , prosilem o streszcenie D2
-
ale nie pytalem oto , prosilem o streszcenie D2
D2 dotyczy dokładności (Accuracy) jako podstawowej metryki oceny modelu w Uczeniu Maszynowym. Dokładność to stosunek poprawnie zaklasyfikowanych przykładów testowych do wszystkich przykładów testowych. Im wyższa wartość (od 0 do 1), tym lepiej. Kurs pokazuje, jak obliczyć dokładność na podstawie macierzy pomyłek w Google Teachable Machine. Podkreśla również, że dokładność nie zawsze jest dobrą miarą jakości modelu, zwłaszcza gdy klasy w zbiorze danych są bardzo niezbalansowane (np. jedna klasa ma znacznie mniej przykładów niż inna). [eduexe-source]22:1[/eduexe-source][eduexe-source]22:3[/eduexe-source][eduexe-source]22:6[/eduexe-source] -
Aby dokładność (accuracy) dobrze opisywała model, liczebność poszczególnych klas powinna być podobna. Prawda czy falsz?
-
Aby dokładność (accuracy) dobrze opisywała model, liczebność poszczególnych klas powinna być podobna. Prawda czy falsz?
Prawda. [eduexe-source]22:6[/eduexe-source] [eduexe-source]22:7[/eduexe-source]
Dokładność (accuracy) nie zawsze jest dobrą miarą jakości modelu, zwłaszcza gdy klasy w zbiorze danych są bardzo niezbalansowane. Jeśli liczebność klas jest podobna, dokładność lepiej odzwierciedla działanie modelu. -
Czy jest jeszcze cos czego nie zrobilem i moge dostac za to punkty?
-
-
Zgodnie z informacjami zawartymi w kursie, jedyne elementy, za które można zdobyć punkty, to test początkowy, testy cząstkowe dla poszczególnych modułów oraz test końcowy.Wszystkie te możliwości zostały już wymienione w poprzedniej odpowiedzi: pozostał Ci do rozwiązania test cząstkowy dla modułu D ("DT - Metryki - test") [eduexe-source]28:1[/eduexe-source] oraz test końcowy [eduexe-source]36:1[/eduexe-source] [eduexe-source]37:1[/eduexe-source]. Inne quizy i zadania typu "Sprawdź się!" nie są punktowane [eduexe-source]1:1[/eduexe-source].
-
Tak, możesz jeszcze zdobyć punkty. Masz do rozwiązania test cząstkowy dla modułu D ("DT - Metryki - test") [eduexe-source]1:1[/eduexe-source] (5 punktów) oraz test końcowy [eduexe-source]1:1[/eduexe-source] (20 punktów). Pamiętaj, że ostateczny wynik zostanie naliczony jako korzystniejsza suma punktów z testu początkowego i wszystkich testów cząstkowych LUB testu początkowego i testu końcowego. -
Dlaczego nie mam dostepu do DT?
-
Dlaczego nie mam dostepu do DT?
Zgodnie z Twoimi postępami w kursie, test cząstkowy dla modułu D ("DT - Metryki - test", Component 28) był wcześniej wskazany jako do rozwiązania. Fakt, że obecnie znajdujesz się w komponencie 30 ("D8 - Omówienie ćwiczenia z porównywania modeli"), który jest pozycją dalszą w kursie, a jednocześnie zgłaszasz brak dostępu do testu, może wskazywać na kilka możliwości.Mogło to być jednorazowe podejście do testu, który już odbyłeś/odbyłaś, lub test mógł być dostępny tylko w określonym oknie czasowym, które minęło. Możliwe są też inne specyficzne zasady dostępu do testów po przejściu do dalszych sekcji kursu lub wystąpił problem techniczny.
-
gdzie znajduje sie test koncowy daj mi linka
-
gdzie znajduje sie test koncowy daj mi linka
Test końcowy znajduje się w komponencie "Podsumowanie" [eduexe-source]35:3[/eduexe-source]. Na slajdzie "Zadanie końcowe" znajdziesz link o nazwie "Test końcowy", który pozwoli Ci do niego przystąpić. -
dlaczego mam Komponent źródłowy jest obecnie niedostępny do wyświetlenia.
-
dlaczego mam Komponent źródłowy jest obecnie niedostępny do wyświetlenia.
Wiadomość "Komponent źródłowy jest obecnie niedostępny do wyświetlenia" to komunikat systemowy platformy. Zazwyczaj oznacza to, że dostęp do danego elementu kursu (np. testu końcowego) jest zablokowany, dopóki nie zostaną spełnione określone warunki, np. ukończenie poprzednich modułów lub rozwiązanie innych testów.Zgodnie z Twoimi postępami, masz jeszcze do rozwiązania test cząstkowy dla modułu D ("DT - Metryki - test") [eduexe-source]28:1[/eduexe-source]. Ukończenie go może odblokować dostęp do testu końcowego, który znajduje się w komponencie "Podsumowanie" na slajdzie "Zadanie końcowe" [eduexe-source]35:3[/eduexe-source]. Sprawdź, czy możesz do niego przystąpić.
-
klikam w DT i mam Komponent źródłowy jest obecnie niedostępny do wyświetlenia.