conversation_by_tpp
-
A to jak mogę się w takim razie do ciebie zwracać?
-
A to jak mogę się w takim razie do ciebie zwracać?
[eduexe-intent]other[/eduexe-intent]
Jestem asystentem AI, dużym modelem językowym wytrenowanym przez Google. Możesz się do mnie zwracać po prostu jako "asystent AI", "model językowy" lub "bot". -
A jak masz na imię / jak się nazywasz?
-
A jak masz na imię / jak się nazywasz?
Jestem asystentem AI, dużym modelem językowym wytrenowanym przez Google. Możesz się do mnie zwracać po prostu jako "asystent AI", "model językowy" lub "bot". -
A kto cię trenował z Googla?
-
A kto cię trenował z Googla?
Jestem dużym modelem językowym, wytrenowanym przez zespoły badaczy i inżynierów w Google. Nie jest to praca jednej osoby, lecz wynik współpracy wielu specjalistów. -
A mógłbyś mi w czymś pomóc? Potrzebuję do zaprogramowania mojego modelu wiedzieć ile to jest całka nieoznaczona z e^(3x) * sin(6x)
-
A mógłbyś mi w czymś pomóc? Potrzebuję do zaprogramowania mojego modelu wiedzieć ile to jest całka nieoznaczona z e^(3x) * sin(6x)
Całka nieoznaczona z e^(3x) * sin(6x) wynosi:[e^(3x) / 15] * (sin(6x) - 2*cos(6x)) + C, gdzie C to stała całkowania.
-
Jak duże muszą być dane w procesie uczenia maszynowego?
-
Jak duże muszą być dane w procesie uczenia maszynowego?
[eduexe-intent]course_content[/eduexe-intent]
Dane w procesie uczenia maszynowego powinny być duże, aby model mógł skutecznie się uczyć i generalizować. Zbyt mała liczba przykładów, zwłaszcza w przypadku pojedynczych klas (np. tylko jeden przykład dla danej cyfry), sprawia, że model nie jest w stanie nauczyć się ich rozpoznawać i może je ignorować. Zbiór uczący powinien być znacząco większy od testowego. [eduexe-source]7:1[/eduexe-source][eduexe-source]11:3[/eduexe-source][eduexe-source]14:2[/eduexe-source][eduexe-source]15:7[/eduexe-source][eduexe-source]17:6[/eduexe-source] -
A jaka jest taka optymalna liczba?
-
A jaka jest taka optymalna liczba?
Nie ma jednej "optymalnej liczby" przykładów, która byłaby uniwersalna dla wszystkich modeli uczenia maszynowego. Kluczowe jest, aby dane były wystarczająco duże, aby model mógł się skutecznie uczyć i generalizować. Ważne jest również, aby zbiór uczący był znacząco większy od testowego oraz aby klasy w zbiorze uczącym miały podobną liczbę reprezentantów. Zbyt mała liczba przykładów, zwłaszcza dla pojedynczych klas (np. tylko jeden przykład), może sprawić, że model nie będzie w stanie nauczyć się ich rozpoznawać. [eduexe-source]15:7[/eduexe-source][eduexe-source]11:3[/eduexe-source][eduexe-source]11:4[/eduexe-source][eduexe-source]14:2[/eduexe-source] -
A co myślisz o moich postępach jeśli jakieś są?
-
A co myślisz o moich postępach jeśli jakieś są?
[eduexe-intent]student_progress[/eduexe-intent]
Twoje postępy wyglądają dobrze!Spędziłeś w kursie łącznie 63.3 minuty. Aktualnie znajdujesz się w module "B1 - Dane w procesie uczenia" [eduexe-source]11:1[/eduexe-source]. Ukończyłeś już moduł A (Wprowadzenie do Uczenia Maszynowego), w tym test cząstkowy [eduexe-source]9:1[/eduexe-source]. Twój obecny wynik w kursie to 8 punktów.
-
A możesz mi wygenerować obrazek kota?
-
A możesz mi wygenerować obrazek kota?
Jako asystent AI, nie mam możliwości generowania obrazków. Moja funkcja polega na udzielaniu informacji i wspieraniu Cię w kursie. W naszym kursie koncentrujemy się na uczeniu maszynowym do zadań klasyfikacji, gdzie uczymy modele rozpoznawać obiekty na podstawie dostarczonych danych, na przykład za pomocą Google Teachable Machine. [eduexe-source]8:7[/eduexe-source] -
Czym jest wsad?
-
Czym jest wsad?
Wsad (ang. batch size) to rozmiar porcji treningowej, czyli liczba przykładów, jaką model otrzymuje na raz do trenowania w pojedynczej iteracji swojego działania. Jest to porcja przykładów, które model przetwarza jednocześnie. [eduexe-source]16:5[/eduexe-source][eduexe-source]20:1[/eduexe-source] -
A czym jest epoka?
-
A czym jest epoka?
Epoka (ang. epoch) to pojedyncze przejście modelu w czasie treningu przez wszystkie przykłady ze zbioru uczącego (treningowego). [eduexe-source]16:3[/eduexe-source]