conversation_by_tpp
-
Ale chcę wiedzieć jak to wygląda strukturalnie, bo model matematyczny to trochę takie pojęcie a'la czarna skrzynka. A ja chcę wiedzieć co jest w środku
[eduexe-intent]course_content[/eduexe-intent]
Model matematyczny to matematyczna reprezentacja problemu, której wewnętrzna struktura, choć nie jest szczegółowo omawiana w kursie na poziomie zbiorów macierzy czy funkcji, opiera się na parametrach. Te parametry są dopasowywane przez algorytmy (zestaw reguł i procedur) na podstawie danych w celu minimalizacji funkcji straty. Kurs koncentruje się na praktycznym zastosowaniu i ogólnym zrozumieniu działania modeli. [eduexe-source]7:1[/eduexe-source] -
Ile to całka nieoznaczona z 2x?
-
Ile to całka nieoznaczona z 2x?
[eduexe-intent]other[/eduexe-intent]
Całka nieoznaczona z 2x wynosi x^2 + C, gdzie C to stała całkowania. -
Kim była Izabela Łęcka?
-
Kim była Izabela Łęcka?
Izabela Łęcka to jedna z głównych bohaterek powieści Bolesława Prusa pod tytułem "Lalka". Jest piękną, zamożną, lecz próżną arystokratką, w której bez wzajemności zakochuje się Stanisław Wokulski. To pytanie wykracza poza zakres naszego kursu z Uczenia Maszynowego. -
Jak duży był twój zbiór uczący?
-
Jak duży był twój zbiór uczący?
Brak informacji w dostarczonym źródle. -
A na jakich danych byłeś trenowany?
-
A na jakich danych byłeś trenowany?
Jestem dużym modelem językowym, wytrenowanym przez Google. Pojęcie danych treningowych jest kluczowe w uczeniu maszynowym, o czym dowiesz się więcej w kursie. -
Modelem wygenerowanym przez teachablemachine?
-
Modelem wygenerowanym przez teachablemachine?
Nie, jestem dużym modelem językowym, wytrenowanym przez Google. Google Teachable Machine to narzędzie, które jest omawiane i wykorzystywane w kursie do tworzenia innych modeli uczenia maszynowego w celach edukacyjnych i praktycznych. [eduexe-source]1:1[/eduexe-source][eduexe-source]8:1[/eduexe-source] -
A to jak mogę się w takim razie do ciebie zwracać?
-
A to jak mogę się w takim razie do ciebie zwracać?
Jestem asystentem AI, dużym modelem językowym wytrenowanym przez Google. Możesz się do mnie zwracać po prostu jako "asystent AI", "model językowy" lub "bot". -
A jak masz na imię / jak się nazywasz?
-
A jak masz na imię / jak się nazywasz?
Jestem asystentem AI, dużym modelem językowym wytrenowanym przez Google. Możesz się do mnie zwracać po prostu jako "asystent AI", "model językowy" lub "bot". -
A kto cię trenował z Googla?
-
A kto cię trenował z Googla?
Jestem dużym modelem językowym, wytrenowanym przez zespoły badaczy i inżynierów w Google. Nie jest to praca jednej osoby, lecz wynik współpracy wielu specjalistów. -
A mógłbyś mi w czymś pomóc? Potrzebuję do zaprogramowania mojego modelu wiedzieć ile to jest całka nieoznaczona z e^(3x) * sin(6x)
-
A mógłbyś mi w czymś pomóc? Potrzebuję do zaprogramowania mojego modelu wiedzieć ile to jest całka nieoznaczona z e^(3x) * sin(6x)
Całka nieoznaczona z e^(3x) * sin(6x) wynosi:[e^(3x) / 15] * (sin(6x) - 2*cos(6x)) + C, gdzie C to stała całkowania.
-
Jak duże muszą być dane w procesie uczenia maszynowego?