conversation_by_j0z
-
Ale wielkość zbioru danych to 400. 85% z tego to zbiór treningowy - 360 w batchach wielkości 20 daje to nam 18,
-
Ale wielkość zbioru danych to 400. 85% z tego to zbiór treningowy - 360 w batchach wielkości 20 daje to nam 18,
[eduexe-intent]course_content[/eduexe-intent]
Twoje obliczenia są poprawne, jeśli wielkość zbioru danych wynosi 400, z czego 85% stanowi zbiór treningowy (czyli 340 przykładów, a nie 360, jeśli 85% z 400 to 340), a wielkość wsadu to 20. W takim przypadku 340 / 20 = 17 wsadów.Jednakże, pytanie w teście "CT - Podstawowe pojęcia UM - Test" (Component ID: 19) odnosiło się do przykładu z kursu, gdzie zbiór uczący składał się ze 170 przykładów, a domyślna wielkość wsadu wynosiła 16. W tym kontekście, liczba wsadów na epokę to 170 podzielone przez 16, co daje 10 pełnych wsadów i jeden dodatkowy wsad dla pozostałych 10 przykładów, czyli łącznie 11 wsadów. [eduexe-source]16:5[/eduexe-source]
-
Czy są jakieś inne narzęędzia niż GTM?
-
Czy są jakieś inne narzęędzia niż GTM?
[eduexe-intent]course_content[/eduexe-intent]
Kurs skupia się na Google Teachable Machine (GTM) jako narzędziu do tworzenia modeli Uczenia Maszynowego i nie wspomina o innych narzędziach. [eduexe-source]8:1[/eduexe-source] -
W których sekcjach spędziłem najwięcej czasu?
-
W których sekcjach spędziłem najwięcej czasu?
[eduexe-intent]student_progress[/eduexe-intent]
Najwięcej czasu spędziłeś w następujących sekcjach:- D8 - Omówienie ćwiczenia z porównywania modeli: około 46 minut
- C2 - Podstawowe pojęcia UM - epoki, wsad i współczynnik uczenia się: około 14 minut
- C1 - Podstawowe pojęcia UM - Zbiór uczący i zbiór testowy: około 14 minut
- A1 - Wprowadzenie do uczenia maszynowego: około 14 minut
- A2 - Wprowadzenie do Google Teachable Machine: około 10 minut
-
a ile czasu minęło od startu
-
a ile czasu minęło od startu
Od startu kursu spędziłeś w nim około 136 minut. -
Podsumuj moje dotychczasowe postępy w kursie. Wskaż, co zostało wykonane, a co jeszcze wymaga pracy.
-
Podsumuj moje dotychczasowe postępy w kursie. Wskaż, co zostało wykonane, a co jeszcze wymaga pracy.
Spędziłeś w kursie około 137 minut. Twój aktualny wynik to 26 punktów, a status kursu to "ZALICZONE" (co oznacza, że osiągnąłeś minimalny próg punktowy, ale kurs nie jest jeszcze ukończony).Wykonane:
- Ukończyłeś wszystkie sekcje modułu A (Wprowadzenie do UM), w tym test "AT - Wprowadzenie do UM - Test" (100% poprawnych odpowiedzi).
- Ukończyłeś sekcje B1 i B2 modułu B (Dane w procesie uczenia).
- Ukończyłeś sekcje C1, C2, C3, C4 modułu C (Podstawowe pojęcia UM).
- Ukończyłeś sekcje D1, D2, D3, D4, D5 modułu D (Metryki) oraz test "DT - Metryki - test".
- Wypełniłeś Kwestionariusz początkowy i Kwestionariusz końcowy.
Wymaga pracy:
- Testy z błędami:
- "Test początkowy" (Component ID: 6) - masz 1 błąd.
- "BT - Dane w procesie uczenia - Test" (Component ID: 13) - masz 1 błąd.
- "CT - Podstawowe pojęcia UM - Test" (Component ID: 19) - masz 1 błąd.
- Nieukończone sekcje (odwiedzone, ale z brakującymi interakcjami lub nieukończonymi ćwiczeniami):
- B3 - Dane w UM - dodatkowe przykłady (Component ID: 14)
- C5 - Podstawowe pojęcia UM - dodatkowe przykłady (Component ID: 20)
- D6 - Porównywanie modeli (Component ID: 26) - masz nierozwiązane ćwiczenia.
- D7 - Metryki - dodatkowy przykład (Component ID: 29) - to jest Twoja aktualna sekcja.
- D8 - Omówienie ćwiczenia z porównywania modeli (Component ID: 30)
- Pozostałe do ukończenia:
- Sekcja "Podsumowanie" (Component ID: 35).
- "Zadanie końcowe" (Component ID: 36 lub 37).
- Sekcje "Zakończenie" i "O kursie".
-
Jak mi poszło w całym kursie?
-
Jak mi poszło w całym kursie?
Spędziłeś w kursie ok. 148 minut i zdobyłeś 45 punktów. Kurs ma status "ZALICZONE", ale nie jest w pełni ukończony.Wykonane: Kwestionariusze początkowy i końcowy, moduł A (z testem AT), sekcje B1-B2, C1-C4, D1-D5, test DT, Zadanie końcowe.
Wymaga pracy: Błędy w testach: "Test początkowy" (ID: 6), "BT - Dane w procesie uczenia - Test" (ID: 13), "CT - Podstawowe pojęcia UM - Test" (ID: 19). Sekcje z nierozwiązanymi ćwiczeniami: B3 (ID: 14), C5 (ID: 20), D6 (ID: 26), D7 (ID: 29), D8 (ID: 30).