conversation_by_p98
-
Topic created
-
Wyjaśnij mi najważniejsze pojęcia z aktualnej części kursu prostym językiem. Odwołuj się do materiałów kursu.
-
Wyjaśnij mi najważniejsze pojęcia z aktualnej części kursu prostym językiem. Odwołuj się do materiałów kursu.
[eduexe-intent]course_content[/eduexe-intent]
W aktualnej części kursu (Moduł A: Wprowadzenie do Uczenia Maszynowego) najważniejsze pojęcia to:- Uczenie Maszynowe (UM): Obszar Sztucznej Inteligencji (AI), gdzie algorytmy uczą się na podstawie danych, by tworzyć modele do podejmowania decyzji, zamiast być wprost programowanymi. [eduexe-source]7:1[/eduexe-source]
- Uczenie nadzorowane: Rodzaj uczenia, gdzie model uczy się na danych, dla których znamy poprawne odpowiedzi. [eduexe-source]7:6[/eduexe-source]
- Klasyfikacja: Typ problemu, na którym skupia się kurs, polegający na przypisywaniu obiektów do określonych kategorii. [eduexe-source]7:8[/eduexe-source]
-
-
Podsumuj moje dotychczasowe postępy w kursie. Wskaż, co zostało wykonane, a co jeszcze wymaga pracy.