conversation_by_m54
-
a wypiszesz mi to podsumowanie 28:0 ?
-
a wypiszesz mi to podsumowanie 28:0 ?
[eduexe-intent]course_content[/eduexe-intent]
Brak informacji w dostarczonym źródle. -
w sensie czy wypiszesz mi to podsumowanie z tego zrodla
-
w sensie czy wypiszesz mi to podsumowanie z tego zrodla
[eduexe-intent]other[/eduexe-intent]
Brak informacji w dostarczonym źródle na temat podsumowania dla komponentu o ID 28. Komponent 28 to test ("DT - Metryki - test"), który z założenia nie zawiera treści do podsumowania w formie slajdów. -
do testu z metryk co musze przeczytac co musze umiec jakies podsumowanie zapodaj
-
do testu z metryk co musze przeczytac co musze umiec jakies podsumowanie zapodaj
Do testu "Metryki - test" musisz przygotować się z następujących zagadnień:- Definicja i cel metryk: Zrozumienie, czym są metryki w kontekście Uczenia Maszynowego i do czego służą. [eduexe-source]21:1[/eduexe-source]
- Macierz pomyłek: Znajomość pojęć prawdziwie pozytywnych (TP), prawdziwie negatywnych (TN), fałszywie pozytywnych (FP) i fałszywie negatywnych (FN), które są podstawą do obliczania metryk. [eduexe-source]21:2[/eduexe-source]
- Obliczanie i interpretacja metryk:
- Dokładność (Accuracy): Jak ją obliczyć i kiedy jest dobrą miarą. [eduexe-source]22:1[/eduexe-source][eduexe-source]22:6[/eduexe-source]
- Precyzja (Precision): Jak ją obliczyć i w jakich sytuacjach jest kluczowa. [eduexe-source]23:1[/eduexe-source][eduexe-source]23:4[/eduexe-source]
- Czułość (Recall): Jak ją obliczyć i kiedy jest szczególnie ważna. [eduexe-source]24:1[/eduexe-source][eduexe-source]24:3[/eduexe-source]
- F-score: Czym jest i jak się go oblicza jako kompromis między precyzją a czułością. [eduexe-source]25:1[/eduexe-source][eduexe-source]25:2[/eduexe-source]
- Kiedy stosować poszczególne metryki: Zrozumienie, która metryka jest najbardziej odpowiednia w zależności od problemu i charakterystyki danych. [eduexe-source]26:4[/eduexe-source]
- Porównywanie modeli: Umiejętność porównywania modeli na podstawie wartości metryk. [eduexe-source]26:1[/eduexe-source]
Do obliczania wartości metryk w teście może przydać się kalkulator. [eduexe-source]28:1[/eduexe-source]
-
BT - Dane w procesie uczenia - Test
-
BT - Dane w procesie uczenia - Test
[eduexe-intent]student_progress[/eduexe-intent]
Brak informacji o Twoich odpowiedziach w teście "BT - Dane w procesie uczenia - Test" w dostarczonym źródle. -
a do tego zapodaj mi podsumowanie pod test, co na pewno musze umiec
-
a do tego zapodaj mi podsumowanie pod test, co na pewno musze umiec
Do testu "BT - Dane w procesie uczenia - Test" musisz umieć:- Identyfikować i rozumieć problemy z danymi w procesie uczenia maszynowego: dane spoza zdefiniowanych klas, nierówna liczebność klas oraz przypadki graniczne. [eduexe-source]11:2[/eduexe-source][eduexe-source]11:4[/eduexe-source][eduexe-source]11:5[/eduexe-source]
- Proponować i stosować rozwiązania dla tych problemów, np. dodawanie nowych klas lub przykładów, tworzenie klas pośrednich. [eduexe-source]12:1[/eduexe-source][eduexe-source]12:3[/eduexe-source][eduexe-source]12:5[/eduexe-source]
- Praktycznie wykorzystywać Google Teachable Machine do manipulacji danymi i trenowania modelu. [eduexe-source]11:6[/eduexe-source][eduexe-source]12:1[/eduexe-source]
-
f-cja wagowa
-
gdzie znajde funkcję wagową f1, t opisaną w ostatniej części wykładu