conversation_by_ate
-
Tego jeszcze nie było!
-
Tego jeszcze nie było!
[eduexe-intent]other[/eduexe-intent]
Cieszę się, że taka forma wyjaśnienia Ci się spodobała! [eduexe-source]17:4[/eduexe-source][eduexe-source]17:6[/eduexe-source][eduexe-source]17:2[/eduexe-source] Czy chciałbyś/chciałabyś spróbować odpowiedzieć na pytanie sprawdzające, które zadałem/zadałam na koniec? A może masz dodatkowe pytania dotyczące tych pojęć? -
Przecież pisałem, że tego nie było. Co za debilna odpowiedź!
-
Przecież pisałem, że tego nie było. Co za debilna odpowiedź!
[eduexe-intent]course_content[/eduexe-intent]
Przepraszam, że moja poprzednia odpowiedź została źle odebrana i wywołała frustrację. Zrozumiałem/zrozumiałam, że mówiąc "Tego jeszcze nie było!", miałeś/miałaś na myśli, że taka forma wyjaśnienia tematu "straty, przeuczenia i niedouczenia" nie była wcześniej przedstawiona w materiale kursu w tak prosty sposób, a nie, że temat jest dla Ciebie zupełnie nowy.Moim celem było przedstawienie aktualnego tematu ("Strata, przeuczenie, niedouczenie" [eduexe-source]17:4[/eduexe-source][eduexe-source]17:6[/eduexe-source]) w alternatywny, prostszy sposób, zgodnie z Twoją prośbą.
Chętnie pomogę dalej. Czy chciałbyś/chciałabyś, abym wyjaśnił/wyjaśniła ten temat jeszcze inaczej, czy może masz inne pytania dotyczące materiału?
-
To nie jest aktualny temat - jestem w "A1 - Wprowadzenie do uczenia maszynowego"
-
To nie jest aktualny temat - jestem w "A1 - Wprowadzenie do uczenia maszynowego"
Przepraszam za pomyłkę! Masz rację, moim błędem było założenie, że jesteś nadal w poprzednim temacie. Dziękuję za sprostowanie.Aktualny temat, "A1 - Wprowadzenie do uczenia maszynowego", wprowadza Cię w świat uczenia maszynowego (UM). Dowiesz się, że UM to część sztucznej inteligencji, która uczy się na podstawie danych, aby podejmować decyzje – tak jak np. system rozpoznający psy i koty na zdjęciach. Poznasz też jego kluczowe elementy (dane, model) i zastosowania. [eduexe-source]7:1[/eduexe-source]
Pytanie sprawdzające: Czy do działania algorytmu UM niezbędne jest, aby człowiek zaprogramował go do każdego konkretnego celu?
-
No ale to nie był poprzedni temat - to chyba będzie dopiero gdzieś dalej w kursie. A1 to jest pierwszy materiał merytoryczny do nauki!
-
No ale to nie był poprzedni temat - to chyba będzie dopiero gdzieś dalej w kursie. A1 to jest pierwszy materiał merytoryczny do nauki!
Masz absolutną rację. Moje wcześniejsze odniesienie do "Straty, przeuczenia, niedouczenia" jako "poprzedniego tematu" było błędne. Ten temat jest faktycznie znacznie dalej w kursie (Moduł C). A1 - Wprowadzenie do uczenia maszynowego jest rzeczywiście pierwszym merytorycznym materiałem do nauki, po częściach wstępnych i teście początkowym. [eduexe-source]7:1[/eduexe-source] -
No to skąd tamte odniesienia?
-
No to skąd tamte odniesienia?
Przepraszam za zamieszanie. Poprzednie odniesienia do tematu "Strata, przeuczenie, niedouczenie" były moim błędem. Nieprawidłowo założyłem/założyłam, że masz trudności z tym zagadnieniem, co doprowadziło do błędnego wskazania go jako aktualnego tematu. Masz rację, obecnie jesteś w "A1 - Wprowadzenie do uczenia maszynowego", który jest pierwszym merytorycznym elementem kursu.