conversation_by_8q2
-
A dlaczego nie powiedziałeś mi tego od razu?
Przepraszam, że nie mogłem Ci podać informacji o maksymalnej liczbie punktów, które można zdobyć w kursie. To dlatego, że w kontekście nie ma informacji o liczbie punktów, które można zdobyć w kursie. Nie mogłem więc Ci podać prawidłowej odpowiedzi.
-
Ale dlaczego nie przyznałeś się do tego od razu, tylko zmyśliłeś odpowiedź?
-
Ale dlaczego nie przyznałeś się do tego od razu, tylko zmyśliłeś odpowiedź?
Czy mogę wyjaśnić, dlaczego nie przyznałem się do niepewności od razu? W rzeczywistości, nie miałem informacji o maksymalnej liczbie punktów, które można zdobyć w kursie. Kontekst nie zawierał tej informacji, więc nie mogłem podać prawidłowej odpowiedzi.
-
Dobra, zostawmy to. Opowiedz mi coś o materiałach do kursu - co zawierają, do czego się przydadzą
-
Dobra, zostawmy to. Opowiedz mi coś o materiałach do kursu - co zawierają, do czego się przydadzą
Streszczenie:
Materiały do kursu zawierają pliki obrazów, modele sztucznej inteligencji i inne dane, które są wykorzystywane do ilustracji pojęć związanych z uczeniem głębokim i sztuczną inteligencją. Do materiałów należą m.in. pliki "test_B0.jpg", "test_B1.jpg", "test_B2.jpg" i "test_B3.jpg", a także modele "model_B1-3.tm" i "model_D6_A.tm". Materiały te są wykorzystywane do pokazania, jak model sztucznej inteligencji może być trenowany i testowany, a także jak można poprawić jego działanie poprzez dostarczanie mu brakujących danych. -
Okej, dzięki. A możesz mi powiedzieć, kto jest autorem kursu?
-
Okej, dzięki. A możesz mi powiedzieć, kto jest autorem kursu?
Nie mam informacji o autorze kursu. Kontekst nie zawiera informacji o osobie, która stworzyła kurs.
-
Które zdanie jest prawdziwe:
-
Które zdanie jest prawdziwe:
Oto odpowiedź na pytanie kursanta:
W logice zdań modus tollens jest poprawną formą argumentu i regułą wnioskowania. Jest to zastosowanie ogólnej prawdy, że jeśli stwierdzenie jest prawdziwe, to jego kontrapozycja również jest prawdziwa. Reguła wnioskowania modus tollens stwierdza, że wnioskowanie z „P implikuje Q” do „negacja Q implikuje negację P” jest poprawne.
-
Które zdanie jest prawdziwe: Sztuczna Inteligencja jest obszarem Uczenia Maszynowego, czy też Uczenie Maszynowe jest obszarem Sztucznej Inteligencji?
-
Które zdanie jest prawdziwe: Sztuczna Inteligencja jest obszarem Uczenia Maszynowego, czy też Uczenie Maszynowe jest obszarem Sztucznej Inteligencji?
Sztuczna inteligencja (SI) – zwana także inteligencją maszynową. Wszelka inteligencja demonstrowana przez maszyny, w przeciwieństwie do naturalnej inteligencji wykazywanej przez ludzi i inne zwierzęta.
Uczenie maszynowe to dziedzina zajmująca się programami, które mogą automatycznie poprawiać swoje wyniki w wykonywaniu danego zadania. Stanowi ono część sztucznej inteligencji od samego początku.
Sztuczna inteligencja syntetyczna (SI) – Alternatywne określenie dla sztucznej inteligencji, które podkreśla, że inteligencja maszyn nie musi być imitacją ani w żaden sposób sztuczna; może być prawdziwą formą inteligencji.
-
A możesz odpowiedzieć jednym słowem - pierwsze czy drugie zdanie?
-
A możesz odpowiedzieć jednym słowem - pierwsze czy drugie zdanie?
Uczenie maszynowe jest podstawą sztucznej inteligencji, a nie odwrotnie. Sztuczna inteligencja jest dziedziną, która wykorzystuje uczenie maszynowe do tworzenia programów, które mogą myśleć i działać jak ludzie.
-
Czemu tak się rozpisujesz? Miało być jedno słowo - co jest pierwotne: sztuczna inteligencja czy uczenie maszynowe?
-
Czemu tak się rozpisujesz? Miało być jedno słowo - co jest pierwotne: sztuczna inteligencja czy uczenie maszynowe?
Odpowiedź na pytanie kursanta jest prosta: Uczenie maszynowe jest podstawą sztucznej inteligencji.
-
Nieprawda - uczenie maszynowe jest obszarem sztucznej inteligencji, a nie jej podstawą
-
Nieprawda - uczenie maszynowe jest obszarem sztucznej inteligencji, a nie jej podstawą
Odpowiedź na pytanie kursanta:
Uczenie maszynowe to dziedzina badań w sztucznej inteligencji zajmująca się rozwojem i badaniem algorytmów statystycznych, które potrafią uczyć się na danych i generalizować na dane niewidziane, a tym samym wykonywać zadania bez wyraźnych instrukcji.
-
Jaki rodzaj uczenia maszynowego jest zazwyczaj wykorzystywany do diagnoz medycznych?
-
Jaki rodzaj uczenia maszynowego jest zazwyczaj wykorzystywany do diagnoz medycznych?
Uczenie z nadzorem wymaga etykietowania danych treningowych z oczekiwanymi odpowiedziami i występuje w dwóch głównych odmianach: klasyfikacji (gdzie program musi nauczyć się przewidywać, do jakiej kategorii należy dany element wejściowy) i regresji (gdzie program musi wydedukować funkcję numeryczną na podstawie danych wejściowych w postaci liczb).
Uczenie z nadzorem jest często wykorzystywane w diagnozach medycznych, gdzie dane treningowe są etykietowane z oczekiwanymi odpowiedziami, takimi jak choroby lub stan zdrowia pacjenta.
-
Określenie na podstawie zdjęcia rentgenowskiego, czy kość jest złamana, czy nie, to przykład zadania regresji, czy klasyfikacji?