conversation_by_kfi
-
Topic created
-
Co to za kot
-
Co to za kot
Kot (Felis catus) to udomowiony gatunek małego ssaka drapieżnego. Jest to jedyny udomowiony gatunek z rodziny kotowatych i często nazywa się go kotem domowym, aby odróżnić go od dzikich członków tej rodziny.
[eduexe-source]2:1[/eduexe-source] -
A Ala ma kota?
-
A Ala ma kota?
Brak informacji w dostarczonym źródle.
-
A z jakich źródeł korzystasz?
-
A z jakich źródeł korzystasz?
Korzystam z informacji zawartych w materiałach tego kursu. Wiele z nich bazuje na artykułach z Wikipedii, takich jak 'Cat' oraz 'Sound pressure'. [eduexe-source]2:18[/eduexe-source][eduexe-source]6:6[/eduexe-source]
-
Czy mogę przeje jaki sposób mogę wyjść z ograniczeń tego kursu i skorzystać z innych źródeł ?
-
Czy mogę przeje jaki sposób mogę wyjść z ograniczeń tego kursu i skorzystać z innych źródeł ?
Kurs korzysta z informacji zawartych w materiałach, które bazują na artykułach z Wikipedii. Możesz skorzystać z tych zewnętrznych źródeł, odwołując się do podanych artykułów, np. "Cat" czy "Sound pressure". [eduexe-source]2:18[/eduexe-source][eduexe-source]6:6[/eduexe-source]
-
Ile śpi kot?
-
Ile śpi kot?
Kot śpi zazwyczaj od 12 do 16 godzin dziennie, przy czym średnia to 13-14 godzin. Niektóre koty mogą spać nawet do 20 godzin. [eduexe-source]4:1[/eduexe-source]
-
Jakiego koloru jest kot
-
Jakiego koloru jest kot
Koty mogą występować w niemal każdym kolorze lub w różnych wzorach. Przykładowo, rasa Japanese Bobtail może mieć niemal każdy kolor, a British Shorthair jest często szaroniebieski. Egyptian Mau występuje w barwach takich jak srebrny, brązowy czy czarny.
[eduexe-source]13:4[/eduexe-source][eduexe-source]11:2[/eduexe-source][eduexe-source]12:2[/eduexe-source] -
Co wiesz o kocie singapurskim?
-
Co wiesz o kocie singapurskim?
Singapura to najmniejsza rasa kota, wyróżniająca się dużymi oczami i uszami, pręgowanym futrem oraz tępym ogonem. Rasa ta została podobno zapoczątkowana przez trzy "koty ściekowe" sprowadzone z Singapuru w latach 70. XX wieku. [eduexe-source]13:3[/eduexe-source]